ABD Seçimleri Kızışıyor: Bitcoin İçin Zeytin Dalı Uzattı!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD başkanlık seçimlerine doğru kripto endüstrisi giderek daha fazla öne çıkarken, araştırma ve aracılık firması Bernstein’den analistler, adayların pozisyonlarının piyasayı nasıl etkileyebileceğini inceledi.

Geçtiğimiz hafta sonu Nashville’de düzenlenen Bitcoin 2024 konferansında konuşan eski Başkan Donald Trump, seçilmesi halinde kripto endüstrisine yönelik altı büyük vaatte bulundu. Bernstein analistleri Gautam Chhugani, Mahika Sapra ve Sanskar Chindalia, bu vaatleri müşterilerine iletti:

1. ABD, Bitcoin ve kriptoda dünya lideri olacak.
2. ABD, “Bitcoin madencilik süper gücü” olacak ve sektör için artırılmış elektrik üretim kapasitesi vaat ediyor.
3. Sektöre sıkça eleştirilerde bulunan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, ilk gün görevden alınacak ve yerine “kripto dostu” bir SEC Başkanı atanacak.
4. ABD, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) yaratmayacak, kişisel cüzdan hakkını ve kripto işlemlerinde sansürsüzlüğü garanti edecek.
5. ABD, dijital doları küresel bir standart olarak teşvik edecek ve sınır ötesi ödemeleri mümkün kılacak bir stablecoin çerçevesi tanıtacak.
6. ABD, el konulan varlıklardan elde edilen yaklaşık 15 milyar dolar değerindeki 213.246 BTC’yi satmayacak ve bunları ülkenin Bitcoin rezervlerinin ve alımlarının temelini oluşturacak “ulusal stratejik bitcoin stoğu” için kullanacak.

Analistler, “Ulusal bir bitcoin stratejik rezervi, devletlerin bitcoin’i bir ‘değer saklama aracı’ olarak benimseme ve altın rezervlerine benzer bitcoin rezervleri oluşturma şeklini etkileyebilir” dedi.

Wyoming Senatörü Cynthia Lummis, Trump’ın ardından sahneye çıkarak bu hafta ABD Hazine Bakanlığı’na beş yıl içinde 1 milyon bitcoin satın alması için bir yasa tasarısı sunacağını açıkladı. Bu, mevcut fiyatlarla yaklaşık 69 milyar dolar değerindedir.

Framework Ventures’ın kurucu ortağı Vance Spencer, “Trump’ın stratejik bir bitcoin rezervini destekleme kararı, endüstrimiz için geri dönüşü olmayan bir dönüm noktası olabilir — Rubicon’u geçiyoruz” dedi ve “Eğer Trump başkanlığı yeniden kazanır ve bu politikayı kısmen bile olsa uygularsa, yeni bir uzay yarışı başlatmış olur ve her ülke, her finans kurumu, bu varlığa maruz kalmayı en azından düşünmek zorunda kalır.” diye ekledi.

Harris’in “Zeytin Dalı” Girişimi

Harris, etkinlikte konuşma yapmasa da kaynaklar, ABD Başkan Yardımcısı’nın kripto endüstrisine zeytin dalı uzatabileceğini ve ilişkiyi yeniden başlatma niyetini gösterdiğini belirtti. FT’nin Cuma günü bildirdiğine göre, Harris’in ekibinin kripto borsası Coinbase, stablecoin şirketi Circle ve blockchain ödeme firması Ripple ile görüşmeler düzenlemek için son günlerde temas kurduğunu bildirdi.

Demokrat çevrelerden gelen sesler, Demokratik Ulusal Komite’ye ve potansiyel başkan adaylarına, kripto endüstrisine karşı önceki düzenleyici eylemler için özür dilemeleri çağrısında bulundu. ABD’de yaklaşık 52 milyon kripto sahibi olduğu ve bunun yakın seçimleri etkileyebilecek bir sayı olduğu belirtildi.

Kripto süper PAC Fairshake, Coinbase, Ripple, a16z kripto ve Gemini kurucu ortakları Cameron Winklevoss ve Tyler Winklevoss’un desteğiyle şimdiye kadar 200 milyon dolar topladı ve bu, seçim döngüsündeki en büyük süper PAC oldu.

Bernstein analistleri, “Bu zeytin dalının biraz geç olduğunu ve endüstrinin, Demokrat kampanyasına ısınmadan önce daha somut eylemler (önceki yanlışların düzeltilmesi) bekleyeceğini düşünüyoruz” dedi.

Analistler, “Kripto topluluğu ve endüstrisi, kriptonun artık iki partili bir konu olmadığını açıkça belirtiyor” dedi. Trump’ın başkanlık şansının artmasıyla birlikte Bitcoin’in ticaretinde bir artış gözlenirken, Başkan Joe Biden’ın Demokrat aday olarak Harris’i desteklemesiyle birlikte ticaretin sınırda kaldığını belirtti. “

Kripto piyasalarının, Kasım ayı başlarındaki seçim sonuçlarına kadar tamamen siyasi gelişmeler üzerine ticaret yapacağını düşünüyoruz.”

Chhugani, Sapra ve Chindalia, böyle bir “Trump ticareti”nin Bitcoin ve Bitcoin ile ilgili hisse senetlerine daha büyük bir tahsisat içermesi gerektiğini söyledi. Buna, Trump’ın ABD madencilik endüstrisine açık desteği nedeniyle Riot Platforms, CleanSpark, IREN ve Core Scientific gibi halka açık madenciler ile MicroStrategy gibi Bitcoin’in toplam 21 milyon arzının yüzde 1,1’ini bilançolarında tutan şirketler dahildir.

Merkeziyetsiz bahis platformu Polymarket, Trump’ın başkanlık seçim zaferi için yüzde 60, Kamala Harris için yüzde 38 oranında şans tanıyor.

Chhugani, çeşitli kripto para birimlerinde uzun pozisyonlar sürdürüyor. Bernstein ve bağlı ortakları, önümüzdeki üç ay içinde MicroStrategy’den yatırım bankacılığı hizmetleri için tazminat almayı bekliyor. Ayrıca, belirli Bernstein iştirakleri, Riot Platforms’un borç menkul kıymetlerinde piyasa yapıcı veya likidite sağlayıcı olarak görev yapıyor.

ABD Seçimleri Kızışıyor: Bitcoin İçin Zeytin Dalı Uzattı! isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
ABD Seçimleri Kızışıyor: Bitcoin İçin Zeytin Dalı Uzattı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!