Bitcoin’de Yatırımcılar Temkinli: Bu Veri Fiyat Yükselişini Sınırlandırabilir!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin vadeli işlem açık pozisyonlarının sabit kalması, fiyat artışının sınırlı olabileceğine veya daha sürdürülebilir bir büyüme yaşanabileceğine işaret ediyor.

Bitcoin’in toplam açık pozisyonları, son iki haftada fiyatın 54 bin dolar seviyelerinden 67 bin dolar seviyesine yaklaşık %25 artmasına rağmen 29 milyar dolar seviyesinde sabit kaldı. Bu durum, fiyat oynaklığına rağmen traderların dikkatli bir tutum sergilediğini gösteriyor. 4 Temmuz’da, fiyatlar %5’ten fazla düşerken açık pozisyonlar 40 milyar dolar ile zirve yapmıştı.

Bitcoin vadeli işlem hacmi aylık yaklaşık 1,5 trilyon dolarda sabit kalıyor. Genelde, yüksek açık pozisyon seviyeleri ve önemli fiyat artışları, piyasada aşırı iyimserlik sinyali olarak görülmektedir. Ancak, mevcut sabit açık pozisyon ve fiyat artışı daha ölçülü bir piyasa duyarlılığına işaret ediyor.

Bu durumun arkasındaki olası faktörler arasında, yatırımcıların son düşüş sonrası piyasayı agresif bir şekilde yükseltmekten kaçınmaları ve yaklaşan ABD başkanlık seçimlerinin olası düzenleyici değişikliklere yol açabileceği endişeleri bulunuyor.

Fiyata etkisi

Bitcoin vadeli işlem açık pozisyonlarının sabit kalması ve fiyatın artmasına rağmen yükselmemesi piyasanın temkinli bir duruş sergilediğini gösteriyor. Normalde, yüksek açık pozisyon seviyeleri ve fiyat artışları birlikte gerçekleştiğinde, bu durum piyasada aşırı iyimserlik sinyali olarak algılanabilmektedir. Ancak mevcut durumda, açık pozisyonların sabit kalması, yatırımcıların fiyatların daha da artabileceğine dair beklentilerinin sınırlı olduğunu gösteriyor.

Bitcoin’de Yatırımcılar Temkinli: Bu Veri Fiyat Yükselişini Sınırlandırabilir! isimli makale Akın Akalın tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin’de Yatırımcılar Temkinli: Bu Veri Fiyat Yükselişini Sınırlandırabilir!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!