Ethereum Bitcoin’i Sollayacak Mı? Boğa Başlatan 9 Yıllık Trendde Geziniyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum’un Bitcoin’e karşı oranı yükselen trend çizgisinde bulunurken piyasanın eğilimi Bitcoin’e yönelik devam ediyor. 

Ethereum (ETH), son zamanlarda Bitcoin’e (BTC) karşı fiyatında gözlemlenen bir yükseliş trendiyle dikkat çekiyor. Bu hareket, 2019-2020 yıllarında da görülen ve 2021’deki boğa koşusuna zemin hazırlayan bir birikim modelini hatırlatıyor.  Ocak ayından bu yana trend çizgisi, ETH/BTC çiftinin aşağı yönlü hareketini kısıtladı ve bu hareket, 2019-20 dönemine benzer bir şekil aldı. O dönem trend çizgisi, birikim bölgesi olarak işlev gördü ve 2021’in ilk yarısında yeni bir boğa piyasasıyla sonuçlanmıştı.

Öte yandan Bitcoin’in daha iyi performans göstereceğine inanan analistler de bulunuyor. Söz konusu uzmanlar türev piyasalarındaki opsiyon fiyatlarından destek alıyor. Deribit’te altı ay vadeli Ethereum opsiyonları, Bitcoin opsiyonlarına kıyasla daha düşük bir prim sunuyor. Bu durum, yatırımcıların Bitcoin’e olan inancının daha yüksek olduğunu gösteriyor.

Bitcoin için devam eden eğilimin piyasaya sürülen Ethereum ETF’lerine olan talebin Bitcoin ETF’lerine göre daha zayıf olacağı ve Ethereum’daki yavaş ağ faaliyeti endişelerinden kaynaklandığı belirtiliyor.

Delta Exchange CEO’su ve kurucu ortağı Pankaj Balani, konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Piyasa bu haberi zaten fiyatladı. ETH/BTC fiyatı, Mayıs ayında yapılan duyurudan bu yana düşüş eğiliminde. Ethereum ETF’lerinde BTC ETF’lerine kıyasla daha düşük girişlerin olması bekleniyor. Bu yıl Ethereum, Bitcoin’i geride bıraktı çünkü Ethereum L1 blockchain’inde işlem ücretleri yıllık düşük seviyelerde kalırken faaliyet ETH L2’lere ve Solana’ya kaydı.

Ethereum Bitcoin’i Sollayacak Mı? Boğa Başlatan 9 Yıllık Trendde Geziniyor! isimli makale Akın Akalın tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Ethereum Bitcoin’i Sollayacak Mı? Boğa Başlatan 9 Yıllık Trendde Geziniyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!