Bitcoin, Visa ve Mastercard Devlerine Yaklaştı: Büyümeye Devam Edecek mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CME Group ve Glassnode raporuna göre kripto paralara gösterilen kurumsal talebin artması, bu varlıkların sunduğu fırsatları pekiştirdi.

2024’ün ilk yarısında yapılan araştırmaya göre Bitcoin’in piyasa değeri, spot ETF’ler ve kurumsal yatırımcılar sayesinde dört kat büyüdü ve 1,33 trilyon doları geçti.

Kurumsal yatırımcı desteği

Raporda, CME Group’un türev piyasasındaki hakimiyetinin devam ettiği, Bitcoin ve Ether vadeli işlemleri ile opsiyonlarının önemli bir faaliyet gösterdiği vurgulandı.

CME, Ocak 2024’te ABD spot ETF’lerinin onaylanmasının, kurumsal katılımı önemli ölçüde artırdığını, düzenleyici netlik sağladığını ve daha geniş bir sermaye havuzunu çektiğini düşünüyor.

Stablecoin dominasyonu

Stablecoin arzının Mayıs’ın sonunda 145 milyar doları geçmesi, bunların merkezi ve merkeziyetsiz kripto para borsalarında ne kadar yaygın kullanıldığını gösteriyor.

CME ve Glassnode raporunda, “Stablecoin’ler dijital varlık piyasası yapısında önemli bir sütun olarak ortaya çıktı ve son dört yılda toplam arzları 145 milyar dolara çıktı. Tether (USDT) yüzde 74’lük hakimiyeti ile en baskın stablecoin olarak kalırken, onu yüzde 22’lik hakimiyet ile usd-coin (USDC) izliyor” denildi.

Visa ve Mastercard seviyesinde

CME ve Glassnode raporunda, “Bitcoin, filtrelenmemiş olarak şu anda günlük yaklaşık 46,4 milyar dolar on-chain hacim görüyor, bu da Visa ve Mastercard gibi geleneksel ödeme işlemcilerine benzer bir büyüklükte” ifadesi yer aldı.

Uzmanlar, kripto para piyasasındaki büyüme eğiliminin devam etmesini bekliyor.

Bitcoin, Visa ve Mastercard Devlerine Yaklaştı: Büyümeye Devam Edecek mi? isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin, Visa ve Mastercard Devlerine Yaklaştı: Büyümeye Devam Edecek mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!