Almanya hükümeti Bitcoin satışında sona yaklaştı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) düşüşünün baş aktörlerinden birisi olan Almanya hükümeti, elindeki BTC’lerin yüzde 87’sini sattı. Zincir üstü verilere göre, kısa bir süre sonra Alman hükümetinin BTC satışı sona erecek.

Blokzincir veri platformu Arkham Intelligence, 11 Temmuz’da Alman hükümetinin Coinbase, Bitstamp, Kraken ve Flow Traders gibi borsalara yaklaşık 615 milyon dolar değerindeki 10.620 BTC’yi transfer ettiğini doğruladı. Bu transfer sonrası Alman hükümetinin elindeki BTC miktarı 5.000 BTC’nin altına geriledi. Kısa süre sonra bu fonların bir kısmı Alman hükümetinin cüzdanına geri aktarıldı. Alman hükümetinin cüzdanında 9.094 BTC bulunuyordu.

Alman hükümeti gün içerisinde satışlarına tekrar başladı. Alman hükümeti, yarım saat öncesine kadar 2.700 BTC’yi daha borsalara taşıdı. Hükümete ait kripto cüzdanında 6.394 BTC kaldı.

Alman hükümeti artık Bitcoin için tehlike değil

Almanya hükümeti, geçtiğimiz ay Bitcoin (BTC) rezervlerinin yüzde 87’sini sattı. Mevcut rakamlar, Alman hükümetinin korsan film sitesi Movie2k’dan ele geçirdiği 49.857 BTC’nin yalnızca yüzde 13’üne sahip olduğunu gösteriyor.

İlginizi çekebilir: Bitcoin (BTC), ABD’den gelen veriye sevinemedi

Alman hükümetinin önemli satışlarına rağmen BTC fiyatı 57.000 dolar bölgesinde güçlü kalmayı başardı. ABD’den gelen enflasyon verileri de BTC’ye can suyu oldu.

520 milyon dolara yakın BTC varlığı bulunan Alman hükümetinin satışlara devam edeceği düşünülüyor. Bu satışların eskisi gibi kripto para piyasasında negatif etki yaratması beklenmiyor.

Mt Gox’un 8 milyar doların üzerinde BTC’yi alacaklılarına geri ödeyeceğini duyurmasıyla birleşen Alman hükümetinin baskısı, kripto para piyasasında büyük bir çöküşe yol açmıştı.

Kripto para piyasasının duyarlılığını takip eden Korku ve Açgözlülük Endeksi de uzun bir süre sonra “Aşırı Korku” bölgesine geri çekildi.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Almanya hükümeti Bitcoin satışında sona yaklaştı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!