Çin hükümetinin Bitcoin bilmecesi: 190.000 BTC nerede?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arkham, Çinli yetkililerin saadet zinciri projesi PlusToken’ın 194.775 Bitcoin’ine (BTC) el koyduğunu iddia etmişti. Bu BTC’ler şu anda ne durumda?

26 Kasım 2020 tarihinde, küresel çapta şok etkisi yaratan PlusToken’ın davasının nihai karar belgesi yayımlandı. PlusToken’ın kurucusu Changsha, 310 bin BTC, 9,17 milyon Ether (ETH) ve 50 milyondan fazla EOS topladı. Fonları toplayan proje, potansiyel bir kazanç vaat ediyordu.

Çin hükümeti 190 bin BTC, 830 bin ETH ve 27,24 milyon EOS’u ele geçirdi. Bu kripto paraların nihai olarak nasıl kullanıldığına dair mahkeme kararında detaylar yer aldı.

Çin Bitcoin satışı mı yaptı?

WuBlockchain, Çin hükümetinin Bitcoin (BTC) satışı yapıp yapmadığını irdeledi.

İddialara göre, Çin hükümeti el koyduğu 194.775 BTC’yi devlet hazinesine iade etti. Bu BTC‘lerin güncel değeri 11,5 milyar doları aşmış durumda. Çin hükümetinin BTC’leri elinde tutup tutmadığı veya satıp satmadığı tam anlamıyla bilinmiyor.

Mahkemeye yansıyan verilere göre, Çin polisi dijital varlıkların bir kısmını PlusToken ile ilişkisi bulunan Chen Bo, Ding Zanqing ve Peng Yixuan’dan ele geçirdi.

İlginizi çekebilir: Solana blokzincirinde son 32 günün en yüksek işlem hacmi

Chen Bo, ele geçirilen kripto paraların Beijing Zhifan Technology Co, Ltd. aracılığıyla yasal olarak satılması için Yancheng Kamu Güvenliği Bürosuna başvurdu. Bu satıştan elde edilen tüm gelirlerin tazminat olarak kullanılacağı belirtildi. Mahkeme Chen Bo’nun fonların bir kısmını iade ettiğini kabul etmiş ve cezasını bu duruma göre hafifletmişti.

El konulan kripto paralar yasal olarak devlet hazinesine teslim edildi

Platformun topladığı kripto paralar, sanıklar ve yasadışı kazançlar şeklinde iki farklı bölümden oluştu. Ceza avukatı Huo Yijie, konuyla ilgili WuBlockchain’e demeç verdi. Yijie, PlusToken’ın arkasındaki ekibin akıştan sorumlu olduğunu ve ponzi şemasını oluşturduğunu aktardı. Yargı, bu tarz durumlarda yasadışı gelirlere el koyabiliyor ve bunu devlet hazinesine devrediyor.

cin hukumeti satisi

WuBlockchain, birden fazla OTC trader’ıyla iletişim kurarak, Çin hükümetinin ele geçirdiği coin’lerin büyük bir kısmını sattığını doğruladı. WuBlockchain’in elde ettiği bilgilere göre, Çin hükümeti, bu kripto paraları, BTC’nin 7 bin dolar ila 12 bin dolar arasında işlem gördüğü 2019 sonu ile 2020 ortasında sattı.

WuBlockchain, mahkeme belgesindeki “yasal olarak el konulan ve devlet hazinesine devredilen fonlar ve gelirler” ifadesinin satışı desteklediğini öne sürdü.

Blokzincir adreslerini takip eden kripto kullanıcıları, BTC’lerin çoğunun Huobi aracılığıyla satıldığına inanıyor. Verilere göre, satılmayı bekleyen 15.000 BTC daha bulunuyor.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Çin hükümetinin Bitcoin bilmecesi: 190.000 BTC nerede?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!