Bitcoin Yatırımcıları Yüzde 18’lik Dilimde: Nadir Görülen Bu Kar Neye İşaret Ediyor?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin yatırımcılarının karlılık oranı nadir bir dilimde seyrederken analiz platformundan dikkat çeken bir yorumlar geldi.

Son veriler, Bitcoin (BTC) yatırımcılarının elde ettiği karlarda önemli bir artışa işaret etti. Glassnode tarafından sağlanan analizde, Bitcoin’in gerçekleşmemiş kar/zara oranının (Unrealized Profit/Loss Ratio) çarpıcı bir şekilde 8,2 olduğu gözler önüne serildi.

Bu, yatırımcıların sahip oldukları potansiyel kazançların, potansiyel zararlarından 8,2 kat daha fazla olduğu şeklinde yorumlandı.

Söz konusu 8,2’lik oran, Bitcoin’in geçmişteki işlem günlerinin yalnızca %18’inde daha yüksek bir değer olarak kayıtlara geçti. Bu yüksek değerlerin tamamı, genellikle piyasanın aşırı yükseliş trendinde olduğu dönemlere denk gelmişti. Başka bir deyişle, bu oranlar genellikle boğa piyasalarının coşkulu dönemlerinde görüldü.

Bitcoin grafiği ne anlatıyor

Glassnode tarafından sunulan aşağıdaki görselde yer alan siyah çizgi, Bitcoin fiyatını temsil ederken, turuncu çizgi gerçekleşmemiş kar/zara oranını gösteriyor. Grafik, bu oranın 8,2 olduğu mevcut durumu ve bu oranın tarihsel olarak nadir görülen bir değer olduğunu vurguluyor.

Ayrıca mavi gölgeli alanlar, Bitcoin’in geçmişteki ticaret günlerinin %18’inde bu yüksek oranların görüldüğünü işaret ediyor. Bu dönemler, piyasanın aşırı iyimser olduğu ve yatırımcıların büyük kazançlar elde ettiği zamanları temsil ediyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin Yatırımcıları Yüzde 18’lik Dilimde: Nadir Görülen Bu Kar Neye İşaret Ediyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!