Bitcoin Düşüşü Kripto Para Şirketlerinin Hisselerini de Yüzde 10 Vurdu!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) fiyatı, Şubat ayından bu yana en düşük seviyeye düşerken ABD’de kripto para sektörü ile bağlantılı hisseler, kırmızıya büründü.

En kötü etkilenen isimler, neredeyse yüzde 10’a varan düşüşlerle MicroStrategy (MSTR) ve Bitcoin madencilik şirketi Hut 8 (HUT) oldu. 210.000’den fazla Bitcoin‘i olan MicroStrategy ve Hut 8, sırasıyla yüzde 8,5 ve yüzde 9,5 değer kaybetti.

Michael Saylor önderliğindeki MicroStrategy, Bitcoin’i “rezerv varlık” olarak benimsedi ve Ağustos 2020’de yatırım yapmaya başladı.

Bitcoin ile birlikte değer kaybettiler

Diğer madencilik şirketleri Marathon Digital (MARA), CleanSpark (CLSK) ve Riot Platforms (RIOT), yüzde 6 ile yüzde 7,5 arasında düşüş yaşadı. Kripto para borsası Coinbase (COIN) ise yüzde 6,5 değer kaybetti.

Bitcoin, bugün öğlen saatlerinde 55.200 dolar civarında seyrediyor ve 24 saatte yüzde 5 düştü. Daha önce 53.600 dolara kadar gerileyerek Şubat sonundan bu yana en düşük seviyesine indi.

Bu düşüş, iflas eden kripto borsası Mt. Gox’un 2,6 milyar dolar değerindeki BTC’yi yeni bir cüzdana taşıması ve iflasından 10 yıl sonra alacaklı ödemelerine başladığını açıklamasıyla aynı zamana denk geldi. Trader’lar, alacaklıların bu coinleri hemen satma olasılığı karşısında paniğe kapılarak büyük bir satış baskısı oluşturdu.

Bitcoin Düşüşü Kripto Para Şirketlerinin Hisselerini de Yüzde 10 Vurdu! isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin Düşüşü Kripto Para Şirketlerinin Hisselerini de Yüzde 10 Vurdu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!