Bitcoin’in Üstündeki Baskı Azalıyor: Ralli Kaldığı Yerden Devam Edebilir

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC), madenci kaynaklı satış baskısının azalmasıyla birlikte üçüncü çeyrekte ralliye başlayabilir.

Bitcoin madencilerinin günlük geliri, Nisan’daki halving sonrasında yarı yarıya azaldı. Madenciler, işletme maliyetlerini karşılayabilmek adına yüklü miktarlarda Bitcoin satmaya başladı.

Satış baskısı azalıyor

Blockchain analiz platformu CryptoQuant’ın verilerine göre Bitcoin madencileri, satış baskısını azaltmaya başladı. Madencilerin kripto para borsalarına gönderdiği coin miktarı, Mayıs’tan beri kayda değer miktarda azaldı.

quicktake-image

Piyasaya yeni yatırımcılar mı giriyor?

Bitcoin’in son haftalarda yaşadığı en büyük sorunlardan biri, piyasada yeteri kadar talep olmamasıydı. Bu sebeple madencilerin tezgah-üstü (OTC) platformlara gönderdiği Bitcoinler, uzun bir süre boyunca alıcı bulamadı.

Ancak CryptoQuant’ta paylaşılan bir analiz, bu durumun değişmeye başladığına işaret ediyor. OTC platformlarında tutulan Bitcoinlerin hepsi, 29 Haziran’da satın alındı. Analist, “Birinin Bitcoin almaya gelmiş olması çok yüksek ihtimal” yorumunu yaptı.

Piyasadaki bu veriler, madencilerin satış baskısını azalttığını ve madencilerin sattığı Bitcoinlerin kısa süre içerisinde alıcı bulmaya başladığını gösteriyor.

Analist, “2024’ün üçüncü çeyreğinde yukarı yönlü ralliyi devam ettirmek için gerekli koşullar sağlandı” dedi. Bitcoin, piyasadaki bu değişim sayesinde yeniden değer kazanmaya başlayabilir.

Bitcoin’in Üstündeki Baskı Azalıyor: Ralli Kaldığı Yerden Devam Edebilir isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin’in Üstündeki Baskı Azalıyor: Ralli Kaldığı Yerden Devam Edebilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!