Bitcoin Ağındaki Hareketlilik Adeta Çakıldı: En Son 2010’da Görüldü

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin blockchain’indeki haftalık aktif adres sayısı, 2010’dan beri görülmemiş seviyelere düştü.

IntoTheBlock’a göre aktif Bitcoin adreslerinin oranı Kasım 2010’dan bu yana en düşük seviyesine geriledi. Haziran ayında haftalık aktif cüzdan oranı %1,22’ye düşerken, en yüksek oran %1,32 olarak kaydedildi. Bu sayılar en son Kasım 2010’da görüldü.

Aktif cüzdanlarda büyük düşüş

Aktif cüzdan sayısı da birkaç yılın en düşük seviyelerine ulaştı. 27 Mayıs haftasında 614.770 aktif cüzdan kaydedildi. Bu, Aralık 2018’den bu yana en düşük rakam. Aktif adres oranının düşmesi, alım satım faaliyetlerinin azalması ve piyasa konsolidasyonu aşamasına işaret ediyor.

IntoTheBlock kıdemli araştırmacısı Juan Pellicer, Bitcoin’in ağındaki hareketliliğin azalmasını, bireysel kullanıcı sayısının düşmesine bağlıyor.

Pellicer, “Bu yıl, perakende yatırımcılar değil kurumsal sermaye sayesinde yeni bir fiyat rekoru kırıldı. Perakende yatırımcıların kriptoya geçmişte olduğu kadar yatırım yapmamasının sebebi, genel ekonomik koşullar olabilir” dedi.

Bu sırada iflas etmiş Bitcoin borsası Mt. Gox’un iflas idaresi, önümüzdeki ay borsanın alacaklılarına geri ödeme yapmayı planlıyor. Alman hükümeti de geçtiğimiz haftalarda on milyonlarca dolar değerinde Bitcoin sattı.

Pellicer, “Bu yoğunluk nedeniyle bearish işlemlerin çoğu blockchain dışında gerçekleşiyor ve bu da blockchain’deki adres istatistiklerini önemli sayılacak kadar etkilemiyor” dedi.

Bitcoin Ağındaki Hareketlilik Adeta Çakıldı: En Son 2010’da Görüldü isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin Ağındaki Hareketlilik Adeta Çakıldı: En Son 2010’da Görüldü
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!