Yatırım Uzmanı: Ethereum, 18 Ay İçerisinde Bu Kadar Yatırım Alacak

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yatırım şirketi Bitwise’ın CIO’su Matt Hougan, ABD’de kurulması hedeflenen spot Ethereum ETF’lerini yorumladı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Bitwise, BlackRock dahil olmak üzere sekiz şirketin spot Ethereum ETF’leri için hazırladığı 19b-4 dosyalarını onayladı. Bunların piyasaya girebilmesi için S-1 dosyalarının da onaylanması gerekiyor.

Ethereum ile Bitcoin kıyası

Hougan, spot Ethereum ETF’lerine ilk 18 ay içerisinde ne kadar para gireceğini yorumlamak için Bitcoin ile Ethereum arasındaki piyasa değeri farkını esas aldı.

Piyasa değeri bakımından Bitcoin 1,2 trilyon dolar; Ethereum ise 405 milyar dolar düzeyinde duruyor. Spot Bitcoin ETF’lerine kurulduğu andan itibaren toplamda 15 milyar dolar net para girmesi, beş ay sürdü.

Bu, spot Bitcoin ETF’lerine %75, spot Ethereum ETF’lerine %25 ağırlık veriyor. Hougan, günümüzde 50 milyar dolardan fazla varlığı yöneten spot Bitcoin ETF’lerinin 2025’in sonunda en az 100 milyar dolara ulaşmasını bekliyor. Ancak Hougan’a göre bu, spot Ethereum ETF’lerine 25 milyar dolar akacağı anlamına gelmiyor.

Ethereum daha yavaş büyüyebilir

Bitwise CIO’suna göre spot Bitcoin ETF’lerine akan paranın bir kısmı, Bitcoin’in spot ve vadeli işlem piyasaları arasındaki fiyat farkından yararlanmak isteyen yatırımcılarca tedarik edildi.

Hougan, spot Bitcoin ETF’lerine tutulan varlıkların 10 milyar dolarının bu işlemlerce açıklanabileceğini düşünüyor. Ancak aynısının Ethereum için geçerli olmasını beklemiyor.

Bitwise CIO’su, bu nedenle spot Ethereum ETF’lerine net 15 milyar dolar akmasının 18 ay sürebileceğini belirtti. Hougan, “Ama net talep olarak 15 milyar dolar bile Ethereum piyasasında büyük etkiye sahip olur” dedi.

Yatırım Uzmanı: Ethereum, 18 Ay İçerisinde Bu Kadar Yatırım Alacak isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Yatırım Uzmanı: Ethereum, 18 Ay İçerisinde Bu Kadar Yatırım Alacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!