Japon Şirketten Bitcoin İçin Milyar Yenlik Vaat

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tokyo merkezli yatırım firması Metaplanet Inc., pazartesi sabahı yaptığı duyurunun ardından hisse senetlerinde %12’den fazla artış gördü.

Şirketin yönetim kurulu, yaklaşan tahvil ihracı yoluyla topladığı sermaye ile 1 milyar yen (6.26 milyon dolar) değerinde bitcoin satın almayı kabul ettiğini açıkladı.

Milyar yenlik Bitcoin alacak

Metaplanet Inc., ikinci bir tahvil serisi ihraç ederek ek bitcoin satın almayı planladığını belirtti. 1 milyar yen değerindeki bu tahvillerin yıllık %0,5 faiz oranına sahip olacağı ve 25 Haziran 2025’te vadesinin dolacağı ifade edildi. Tahvillerin ödeme tarihi ise 26 Haziran 2024 olarak belirlendi. Şirket, “Toplanan fonlar Bitcoin satın almak için kullanılacak” dedi.

Google Finance verilerine göre, Metaplanet’in hisseleri sabah seansında yaklaşık %12,2 oranında yükseldi.

Şirket, bu ayın başında 250 milyon yen değerinde ek bitcoin satın aldıktan sonra bu adımı attı. Metaplanet, 11 Haziran’da 141,07 BTC’ye sahip olduğunu açıklamıştı. Bitcointreasuries.net verilerine göre, şirket daha önce 23 Nisan, 10 Mayıs ve 11 Haziran tarihlerinde bitcoin satın aldı.

Mayıs ayında, Metaplanet bitcoin’i stratejik hazine rezerv varlığı olarak benimsediğini duyurdu. Şirket, “Bu hamle, Japonya’daki sürekli ekonomik baskılara, özellikle yüksek devlet borç seviyelerine, uzun süreli negatif reel faiz oranlarına ve dolayısıyla zayıf yen’e doğrudan bir yanıt olarak yapılmıştır” dedi.

 

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Japon Şirketten Bitcoin İçin Milyar Yenlik Vaat
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!