Bitcoin (BTC) düşüşü sürüyor: Balinalar da pes etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lider kripto para borsası Bitcoin (BTC) düşüşünü sürdürürken altcoin’lerden de para çıkışı devam ediyor. Karamsar bir görüntü sergileyen kripto para piyasasında balinalar da pes etmiş durumda.

Boğa beklentisinin hakim olduğu ve 100.000 dolar fiyat tahminlerinin havada uçuştuğu Bitcoin’de geri çekilme devam ediyor. BTC, son 24 saatte yüzde 3’ün üzerinde düşüş kaydetti. Zincir üstü veri platformu Santiment, balinaların işlemlerinde ortaya çıkan verilere değindi.

Bitcoin (BTC) düşüşü derinleşti

Bitcoin (BTC), 72.000 dolar seviyesine yaklaştığı 7 Haziran’dan bu yana düşüş yönlü ilerleyişini sürdürüyor. Lider kripto para birimi, 62.000 dolar seviyesini korumaya çalışıyor.

BTC, 7 Haziran’dan bu yana yüzde 14’e yakın düşüş kaydetti. 17 günde gerçekleşen bu düşüşün etkisi altcoin’lerde de görüldü. Birçok altcoin, 2024 öncesi fiyat seviyelerine geri çekildi.

Zincir üstü veri platformu Santiment, artan karamsar havanın balinaları da etkilediğini belirtti. 23 Haziran tarihinde hazırlanan verilere göre, 100.000 doların üzerindeki BTC işlemleri iki gün içinde yüzde 42 düştü.

İlginizi çekebilir: Bitcoin madencileri hız kesmiyor: Satışın boyutu ne kadar?

Balinaların uzaklaşması ve kripto para piyasasının negatif görünümü, Korku ve Açgözlülük Endeksi’ni “nötr” seviyesine geri çekti. Bilindiği üzere uzun süredir kripto para piyasasında açgözlülük hakimdi.

Glassnode baş analisti James Check, “Alınacak olan tüm kârlar alındı. Kayıplar için de aynı şey geçerli.” yorumunda bulundu.

Kripto para piyasasının Temmuz başlarına kadar negatif görünümü sürdüreceği ve spot Ethereum ETF gündemiyle birlikte tekrar bir canlılık görüleceği konuşuluyor.

Bitcoin (BTC) 62.000 doları koruyacak

BTC grafik

Diğer taraftan BTC, 62.000 dolar desteğini korumak için mücadele veriyor. Bu destek seviyesinin kaybedilmesi halinde BTC’de düşüş derinleşebilir ve 60.000 dolara kadar bir geri çekilme görülebilir. Lider kripto para için psikolojik destek seviyesi olan 60.000 dolar da kırılırsa altcoin’lerde satış dalgası artabilir.

BTC, 63.500 doların üzerine çıkmayı başarır ve bu bölgede bir süre kalıcı olabilirse dönüş için güç toparlayabilir. BTC’nin 66.500 doları ele geçirmesi, düşüş trendinin sona erdiğine işaret edebilir.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin (BTC) düşüşü sürüyor: Balinalar da pes etti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!