Avustralya’daki spot Bitcoin ETF’de hayal kırıklığı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avustralya’nın menkul kıymetler borsası ASX’de işlem gören spot Bitcoin ETF, ilk işlem gününde beklentilerin altında kaldı. ABD’deki spot Bitcoin ETF’lere göre oldukça düşük bir işlem hacmi kaydedildi.

Avustralya’da işleme başlayan VanEck’in spot Bitcoin ETF’i (VBTC), ilk işlem gününde şaşırtan bir veriye imza attı. Gün boyunca 96.476 VBTC işlem gördü.

Spot Bitcoin ETF Avustralya’da ilgi görmedi

Avustralya Menkul Kıymetler Borsası’nda işleme başlayan spot Bitcoin ETF, ilk işlem gününde 1,3 milyon dolar işlem hacmi gerçekleştirdi. Bilindiği üzere, ABD’de işlem gören spot Bitcoin ETF’ler ilk işlem gününde 4,5 milyar dolar hacim kaydetmişti.

Avustralya’daki ilk spot Bitcoin ETF’i ihraç eden VanEck, Avustralya’nın tıpkı ABD’deki gibi bir büyüme göstereceğini öne sürmüştü.

VanEck yöneticisi Jamie Hannah, Avustralya pazarının ABD’den çok küçük olmasına rağmen benzer bir iştahla karşılaşabileceklerini ifade etti. Hannah, önemli miktarda yatırımcının Avustralya Menkul Kıymetler Borsası aracılığıyla BTC almak istediğini öne sürdü.

İlginizi çekebilir: XRP için uçuk tahmin: Ralli kapıda mı?

ASX verilerine göre, Avustralya’daki ilk spot BTC ETF olan VBTC, 13,24 dolar seviyesinde işlem gördü.

VanEck’in Asya-Pasifik bölgesindeki CEO’su Arian Neiron, “VBTC, Bitcoin’i daha erişilebilir hale getiriyor. Dijital varlıkların edinilmesi, depolanması ve güvenliğinin sağlanmasının teknik yönlerinin anlaşılması artık gerekli değil.” yorumunda bulunmuştu.

Tüm bu iyimser görüşlere ve beklentilere rağmen, VBTC’de yalnızca 1,3 milyon dolar işlem hacmi gerçekleşti. Yatırımcılardan ilgi görmeyen VBTC, tartışmaların odak noktası haline geldi.

Kripto para piyasasının belirsiz bir yapıda olması da VBTC’yi etkilemiş olabilir. BTC, son zamanlarda düşüş yönlü hareket ediyor.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Avustralya’daki spot Bitcoin ETF’de hayal kırıklığı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!