Bitcoin yatırımcıları terliyor, BTC fiyatı neden düşüyor?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bayramın ikinci gününde kripto para piyasasında düşüş devam ediyor. Kripto paraların toplam değeri, 18 Haziran’da yüzde 1,88 gerileyerek 2,3 trilyon dolara geriledi. Bitcoin ise 65 bin 600 dolardan el değiştiriyor. 

bitcoin btc

Faiz indirimi beklentileri zayıflıyor

Kripto paraların son günlerdeki düşüşünün nedenleri arasında makro beklentilerdeki değişim yer alıyor. Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, geçtiğimiz günlerde verdiği demeçte yıl sonuna kadar sadece bir faiz indirimi yapılacağının sinyalini verdi. Powell’ın FOMC sonrası şahin açıklamalarının ardından Kashkari’nin de benzer yöndeki sözleri piyasalarda satış getirdi. 

Kashkari, 16 Haziran’da CBS’de yayınlanan Face the Nation programında yaptığı açıklamada, “Enflasyonun yüzde 2’ye ineceğine dair bizi ikna edecek daha fazla kanıt görmemiz gerekiyor” dedi:

“Şu anda herhangi bir karar almadan önce acele etmemek, daha fazla enflasyon verisi almak, ekonomi ve işgücü piyasası hakkında daha fazla veri elde etmek için çok iyi bir konumdayız.”

Bu yorumlar, tahvil yatırımcılarının Eylül ve Kasım aylarında 2024 yılında en az iki faiz indirimi beklentileriyle uyum göstermiyor. Örneğin, Eylül ayındaki faiz indirimine dair oran olasılıkları hafta sonu yüzde 66 iken günümüzde bu rakam 18 Haziran’da yüzde 55’e geriledi.

İlginizi çekebilir: Bitcoin’e önemli destek: Bundan sonra neler olabilir?
Bitcoin ETF’lerinde çıkış serisi sürüyor

Kripto paralardaki düşüş, Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) yatırımcılarının riski azaltma hamlelerinin bir sonucu gibi görünüyor. Özellikle, ABD merkezli spot Bitcoin ETF’lerinin varlıklarında yaşanan düşüş, son dönemde devam eden bir trendi yansıtıyor.

14 Haziran’da sona eren haftada, ABD merkezli spot Bitcoin ETF’leri varlıklarında yüzde 3,65 oranında bir düşüş yaşayarak yaklaşık 15,10 milyar dolara geriledi. Bu eğilimi 17 Haziran’da da devam etti ve ETF rezervleri 14,95 milyar dolara kadar düştü.

Bu çıkışlar, ABD doları endeksinin (DXY) yükselişiyle aynı zamana denk geldi. Daha güçlü bir dolar genellikle yatırımcılar arasında risk iştahının azalmasına neden oluyor.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin yatırımcıları terliyor, BTC fiyatı neden düşüyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!