Bitcoin’i Tepede Satmak Mümkün Mü: Bu 5 Gösterge Yardımcı Olabilir!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’de tepe noktayı tahmin ederek yüksek karla satış yapmaya yardımcı olabilecek 5 gösterge belli oldu.

On-chain analiz platformu Lookonchain, Bitcoin zirvesini anlamaya yardımcı olabilecek 5 göstergeye işaret etti. Bunlardan ilki olarak Gökkuşağı Grafiği olarak bilinen şablona işaret eden analistler, Bitcoin’in gelecekteki potansiyel eğrisini tahmin etmek için bunun kullanılabileceğini söyledi:

Gökkuşağı Grafiği, Bitcoin’in gelecekteki potansiyel fiyat yönünü tahmin etmek için logaritmik bir büyüme eğrisi kullanan uzun vadeli bir değerleme aracıdır.

Göreceli Güç Endeksi (RSI) Grafiği

İkinci olarak RSI grafiğine işaret eden analistler, RSI’ın 70’in üzerine çıktığı durumlarda aşırı alımlar yapıldığını ve düşüşün gelebileceğini kaydetti. RSI’ın 30’un altında seyrettiği durumlar ise aşırı satım ve olası bir yükselişe işaret ediyor:

≥70: BTC aşırı alımda ve yakında düşebilir.
≤ 30: BTC aşırı satımda ve yakında artabilir.

Mevcut RSI 69,93, önceki verilerle karşılaştırıldığında Bitcoin henüz zirveye ulaşmamış gibi görünüyor.

200 Haftalık Hareketli Ortalama Isı Haritası

Analistler tarafından sunulan üçüncü yöntem ise 200 haftalık hareketli ortalama ısı haritası oldu. Bu gösterge ne zaman sarı veya kırmızı gibi sıcak renklere ulaşsa, tepe fiyatın geldiği ya da yakında geleceği şeklinde sinyaller verdi.

Fakat bu gösterge mavi ve soğuk renklerde olduğunda henüz tepenin gelmediği ve alım yapılabileceği gözler önüne serildi. Mevcut durumda gösterge hala mavi ve analistlere göre tepe henüz gelmedi.

CVDD Verisi

Yok Edilen Kümülatif Değerli Para Günleri olarak Türkçeleştirilebileceğimiz CVDD verisi, Bitcoin için dip ve tepe bulma konusunda çoğunlukla başarılı olmuştur.

Özellikle fiyat CVDD çizgisine temas ettiği yerlerde, önemli bir alım fırsatı geldi demektir. Mevcut grafik henüz tepenin gelmediğine ve yükselişin sürebileceğine işaret ediyor.

2 Yıllık MA Çarpanı

2 Yıllık MA Çarpanı Bitcoin fiyatının kırmızı ve yeşil çizgilerin ortasında olduğunu gösteriyor. Analistlere göre bu gösterge henüz kırmızı çizgiye dokunmadı ve piyasa henüz zirveye ulaşmadı.

Tarihsel olarak bakıldığında bu gösterge de tepe ve dipleri bulma konusunda ciddi bir başarı sergilemişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin’i Tepede Satmak Mümkün Mü: Bu 5 Gösterge Yardımcı Olabilir!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!