Bitcoin’e önemli destek: Bundan sonra neler olabilir?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) önemli bir destek noktası olan 65.000 dolara tutunmayı başardı. BTC’de sonraki aşama ne olabilir?

Kripto para piyasası düşüş yönlü bir haftayı geride bıraktı. ABD’den gelen makroekonomik verilerin etkili olduğu haftada BTC son bir ayın en önemli destek seviyesine geriledi. Lider kripto para birimi, 65.000 dolara kadar düştü. BTC’nin düşüşü, birçok altcoin’de de satış baskısını artırdı.

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas’ın spot Ethereum ETF’lere yönelik söylemleri BTC’nin 66.200 dolara tutunmasını sağladı. Önemli bir destek seviyesinden seken BTC, bundan sonraki süreçte neler yapabilir?

Bitcoin için gergin bekleyiş

17 Mayıs’tan bu yana en düşük seviyeye gerileyen Bitcoin (BTC), yatırımcılarda tedirginlik yarattı. 65.080 dolara kadar düşen BTC, kısa sürede toparlanmaya başladı.

Cointelegraph’ın haberleştirdiği analize göre, BTC’de 65.000 dolar desteğinin kırılması durumunda sert düşüş görülebilir. Birçok BTC yatırımcısı, ortalama 60.000 dolar maliyete sahip durumda. Bu nedenle BTC’de gergin bir bekleyiş söz konusu.

Material Indicators’ın kurucu ortağı Keith Alan, X üzerinden yaptığı bir paylaşımda BTC’nin 50 günlük hareketli ortalama (EMA) desteğini kaybettiğini ifade etti. Alan, BTC’de 65.000 dolar desteğinin de kaybedilmesi halinde 60.000 dolara kadar bir düşüşün görülebileceğini söyledi.

İlginizi çekebilir: Hollywood’un bu isimleri kripto yatırımlarıyla dikkat çekiyor!

65.000 dolar desteğinin zorlanması BTC’de potansiyel bir taban arayışı olarak gösterildi. Birçok analist, yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesinin günden güne zorlaştığını belirtti.

Kripto analisti Axel Adler Jr, holder’ların (uzun vade yatırımcı) maliyetleri yeni bir piyasa testini beraberinde getirecek. BTC’de kısa vadeli yatırımcıların durumu da önem arz ediyor. BTC’yi 155 güne kadar tutan holder’lar, önemli bir destek seviyesini koruyor. CryptoQuant, kısa vadeli yatırımcıların maliyetinin 62.200 dolar olduğunu belirtti.

Üç ila altı aylık vadeyle BTC yatırımı yapanların ortalaması ise 55.500 dolar iken. Bitcoin’in “elmas elleri” olarak gösterilen maksimalistlerin maliyet tabanı 24.300 dolar seviyesinde.

Kripto analisti Adler Jr, “Düzeltmenin ne kadar süreceği piyasa tarafından belirlenecek, ancak önceki döngülerde benzer durumlar 65 ila 371 gün arasında sürmüştü”şeklinde görüş bildirdi.

Kripto sektörünün popüler ismi Peter Brandt, ayıların baskın gelmesi halinde BTC’de 48.000 dolara göz kırpan senaryonun devreye gireceği uyarısında bulundu.

CoinGlass verileri, 64.900 dolarda yer alan likidite bölgesinin boyutunun arttığını işaret etti. Bu likiditenin alınıp alınmayacağı ise merak konusu.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin’e önemli destek: Bundan sonra neler olabilir?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!