Bitcoin Yanlısı Devlet Başkanı, BTC İçin Yeni Banka Planını Duyurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

El Salvador’un Bitcoin yanlısı başkanı Nayib Bukele, ülke içinde özel yatırım bankaları kurulmasını önerdi.

Bitcoin yatırımcıları, bu bankaların onaylanması halinde geleneksel bankalara kıyasla daha az kısıtlanmış şekilde finansal hizmet alabilecek.

El Salvador’un ABD Büyükelçisi Milena Mayorga, 14 Haziran’da X platformunda yaptığı açıklamada, “El Salvador’un ekonomik planı kapsamında, potansiyel yatırımcılara Dolar ve Bitcoin cinsinden finansman seçeneklerini çeşitlendirebileceğimiz bir Özel Yatırım Bankası (BPI) öneriyoruz” dedi.

Başkan Bukele’nin kıdemli Bitcoin danışmanı Max Keiser ise aynı gün yaptığı açıklamada, “Başkan Bukele, yeni dönemde Bitcoin Bankası kurma amacı taşıyan yeni yasalarla hızla işe koyuluyor” dedi.

Yeni Dönemde Hızla İlerleme

Bukele, Şubat’ta yapılan başkanlık seçimlerinde ezici bir zafer elde etti ve beş yıllık yeni bir döneme girdi.

El Mundo gazetesine göre, BPI, geleneksel bankalar gibi sıkı yasalara tabi olmayacak. Örneğin, hissedarları veya bir iş grubuna bağlı finans şirketleriyle veya denizaşırı bankalarla iş yapma konusunda kısıtlamalar bulunmayacak. Ayrıca, kredi verme kısıtlamaları da kaldırılacak.

Daha Esnek Bankacılık Yasaları

14 Haziran tarihli haberde, “Yatırım bankaları, Varlık Fonlarının %25’inden fazlası ile aynı kişiye kredi verme veya risk alma yasağına tabi olmayacak” ifadesi yer aldı.

Öneri kabul edilirse, yeni özel yatırımlar en az 50 milyon dolarlık bir asgari sermaye ile kurulmalı ve en az iki hissedar gerektirmeli. Bu hissedarlar yabancı uyruklu da olabilir.

Bir BPI’nın Amerika Birleşik Devletleri Doları ve Bitcoin dahil olmak üzere herhangi bir yasal para birimiyle işlem yapabileceği ve hatta dijital varlık ve Bitcoin hizmet sağlayıcısı olma onayı arayabileceği yinelendi.

El Salvador Ekonomi Bakanı María Luisa Hayem, Bukele’nin talimatı altında Teknoloji, Turizm ve Yatırım Komisyonu’na reform teklifini sundu. Ancak, teklif henüz onaylanmadı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin Yanlısı Devlet Başkanı, BTC İçin Yeni Banka Planını Duyurdu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!