Avustralya’da spot Bitcoin ETF maratonu başlıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avustralya Menkul Kıymetler Borsası (ASX), VanEck spot Bitcoin ETF’inin 20 Haziran’da alım satıma başlamasına onay verdi.

ABD’de işlem gören spot Bitcoin ETF’ler küresel çapta ilgi artışına yol açtı. Birçok ülkede, ETF planlaması başladı. Kıta ülkesi Avustralya, bir süredir devam eden spot Bitcoin ETF girişiminde sona geldi. Avustralya’nın düzenleyicisi ASX, VanEck’in spot ETF’ine yeşil ışık yaktı.

Cointelegraph’ın haberleştirdiği VanEck basın toplantısına göre, VanEck Bitcoin ETF (VBTC) Avustralya’da işleme başlayacak. İhraççının ABD’de de VanEck Bitcoin Trust (HODL) adlı ETF’i bulunuyor.

Avustralya’da spot Bitcoin ETF’ler başlıyor

VanEck’in Asya-Pasifik bölgesindeki icra kurulu başkanı Arian Neiron, Avustralya’da artan talebe değindi. Neiron, düzenlenmiş, şeffaf ve tanıdık bir yatırım aracına ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. VanEck yöneticisi, “BTC‘nin birçok danışman ve yatırımcının erişmek istediği gelişmekte olan bir varlık sınıfı olduğunun farkındayız.” dedi.

İlginizi çekebilir: Kiyosaki: Bitcoin konusunda çok fazla bahane alıyorum

Neiron, Avustralya’da işleme başlayacak VBTC’nin BTC’yi daha erişilebilir bir hale getirdiğini savundu. VanEck yöneticisine göre, dijital varlıkların edinilmesinde, saklanmasında ve güvenliğinde artık teknik bilgi gerekmiyor.

Avustralya’da ilk kez bir spot Bitcoin ETF’i onaylandı. Kıta ülkesinde diğer BTC ETF’leri birkaç yıldır işlem görüyor. Monochrome BTC ETF (IBTC) kısa süre önce onaylandı ve Avustralya’nın en büyük ikinci borsası olan Cboe Australia’da işleme başladı.

Nisan 2022 tarihinde piyasaya sürülen Global X 21 Shares Bitcoin ETF (EBTC), Avustralya’da işlem gören ilk Bitcoin ETF ürünü olmuştu.

ABD’de işlem gören spot BTC ETF’ler, günde ortalama 1,5 milyar dolar işlem hacmi gerçekleştiriyor.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Avustralya’da spot Bitcoin ETF maratonu başlıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!