Glassnode: Bitcoin Fiyatı, 6,3 Milyar Dolarlık Bu Pozisyonlar Yüzünden Yükselemiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin, ABD’deki spot ETF’lerde 19 günlük bir seri rekoru kırılmasına rağmen yukarı yönlü bir ivme yakalayamadı.

Blockchain analiz firması Glassnode’un haftalık raporuna göre bunun sebebi, Bitcoin piyasalarında artan short pozisyonlar olabilir.

Alım baskısı güç kaybediyor

Glassnode analistleri, “ABD’deki ETF’lerde etkileyici bir para akışı olmasına rağmen piyasadaki nötr Cahs-and-Carry işlemleri, alım baskısına güç kaybettiriyor ve fiyat hareketliliğinin tetiklenmesi için arbitraj dışından daha çok talep gelmesi gerekiyor” dedi.

Bir arbitraj stratejisi olan Cash-and-Carry ticaretini yapan yatırımcılar, bir dayanak varlık ile ona bağlı türev araçları arasındaki fiyat farkından fayda sağlar.

Glassnode analistlerine göre yatırımcılar, uzun pozisyon almak için spot Bitcoin piyasasına yöneliyor. Ancak aynı anda short pozisyon açmak için CME borsasındaki vadeli Bitcoin sözleşmelerini kullanıyorlar.

Hedge fonları dahil oldu

Yatırımcıların spot piyasadan Bitcoin longlarken vadeli işlem piyasasında Bitcoin shortlaması, Bitcoin piyasalarındaki alım baskısını zayıflattı. Bu, ayrıca ABD’deki spot Bitcoin ETF’lerinin 19 gün boyunca gördüğü talebin etkisini de hafifletti.

Glassnode raporunda, “Hedge fonu olarak kategorilendirilen kuruluşların Bitcoin’den gitgide daha büyük short pozisyon aldığını görüyoruz” dendi.

Analistler, “Hedge fonları, şu anda hem CME Bitcoin hem Micro CME Bitcoin piyasalarında sırasıyla 6,33 milyar dolar ve 97 milyon dolar olmak üzere net short durumdalar” dedi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Glassnode: Bitcoin Fiyatı, 6,3 Milyar Dolarlık Bu Pozisyonlar Yüzünden Yükselemiyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!