Bitcoin için beklenen gün geldi: Faiz indirimi olacak mı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Fed’in bugün vereceği faiz kararı, kripto sektörünün gidişatını etkileyecek. Bitcoin, faiz kararı öncesi yüzde 5’e yakın bir düşüş yaşayarak tedirginlik yaratmıştı. Lider kripto, günü 67.350 dolar bölgesinde geçiriyor.

Bugün 15:30’da ABD enflasyon verisi açıklanacak. Mayıs ayına yönelik enflasyonun, önceki ay ile benzer şekilde yüzde 3,4 gelmesi bekleniyor. Enflasyon verisi, Fed’in tutumunu etkileyecek. Fed, bugün 21:00’de faiz kararı verecek. Hemen ardından basın açıklaması yapılacak.

Business Insider, Fed’in bir sonraki kararının faiz indirimi yönünde olmayacağını belirtti. Haberde, Fed’in faiz indirimine çok daha uzun bir süre sonra gideceği aktarıldı.

Bitcoin nasıl hareket edecek?

Fed‘in piyasa tahminlerine göre faiz oranlarını tahmin eden CME FedWatch’a göre, bugün açıklanacak Fed faiz kararının sabit kalma olasılığı yüzde 99,4 seviyesinde.

FOMC, Aralık tahmininde bu yıl üç faiz indirimi olacağını öngörmüştü. Diğer taraftan Fed Başkanı Jerome Powell, yıl boyunca kesin bir sonuç elde edemediklerini aktardı. Powell’a göre, merkez bankası hedefler gelene kadar faiz indirimi konusunda acele etmeyecek.

İlginizi çekebilir: Donald Trump’tan Bitcoin mesajı: ABD merkez olacak

Bitcoin, gün içinde yükseliş sinyali verdi. 67.000 doların üzerinde kalıcı olan lider kripto para birimi, 15:30’daki enflasyon verisi yaklaştıkça volatilite kazanabilir.

BTC-grafik-analiz

Enflasyon verisi öncesinde BTC’nin 68.000 dolar ila 67.000 dolar arasında sıkışması muhtemel görünüyor. Enflasyonun beklentilerin altında gelmesi halinde, BTC yüzde 3’e yakın yükseliş yaşayarak 69.300 dolara temas edebilir. Enflasyonun beklentiler dahilinde gelmesi ise BTC’ye kısa süreli pump-dump (yükseliş ve düşüş) yaşatabilir. Diğer taraftan enflasyon beklenti üzerinde gelirse işler zorlaşacaktır. BTC, bu durumda sert bir düşüş yaşayabilir.

Enflasyon verisinden sonra gözler 21:00’de Fed’e çevrilecek. Fed kararı öncesi BTC volatilitesi artış gösterecektir. BTC, bu süreçte 69.300 dolar direncini kırmaya çalışabilir. Kıramaması halinde fiyat 67.500 dolara geri çekilebilir. Fed’in faiz kararı ve basın toplantısı, BTC’nin gidişatı hakkında önemli sinyaller verecek.

BTC, 69.300 doları kırması halinde 70.000 dolarda yer alan majör dirence odaklanabilir. 67.500 dolar desteğinin kaybedilmesi ise 66.000 dolar desteğini öne çıkarabilir.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin için beklenen gün geldi: Faiz indirimi olacak mı?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!