Bitcoin balinasından 5 yıl sonra hamle

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir Bitcoin balinası, 5 yıl hareketsiz kaldıktan sonra 8.000 BTC’yi hareket ettirdi. ABD verileri öncesinde yapılan işlem dikkat çekti.

Kripto para piyasasında gözler ABD’ye çevrildi. ABD’den gelecek enflasyon verisi ve faiz kararı öncesi BTC’de hareketlilik devam ediyor. Geçtiğimiz gün yüzde 5’e yakın düşüş yaşayan BTC, son 24 saatte yüzde 3’e yakın yükseliş yaşadı.

BTC’nin makroekonomik veriler eşliğinde volatilite yaşadığı bugünlerde, bir Bitcoin balinasının yaptığı işlem öne çıktı. Zincir üstü verilere yansıyan işlemde, 5 yıl uykusundan uyanan balinanın 536 milyon dolarlık BTC varlığını taşıdığı görüldü.

Bitcoin balinası neye hazırlanıyor?

Bitcoin balinası, 5 yıl sonra gerçekleştirdiği BTC transferinde test işlemine ihtiyaç duymadı. Balinalar, genellikle yapacakları işlem öncesi 1-2 dolarlık test işlemi gerçekleştirerek blokzincirin doğruluğunu gözlemlerler.

Blokzincir inceleme platformu Arkham Intelligence’a göre, balinanın gönderdiği cüzdan 8.000 BTC’nin tamamını 11 Haziran saat 16:26’da 847.490 bloğunda aldı.

İlginizi çekebilir: Spot Bitcoin ETF’lerde şaşırtan tablo: ETF boğası bitti mi?

Verilere göre, BTC’yi alan cüzdan 11 dakika sonra tüm varlıkları Binance’e aktardı. İki transfer de doğrudan gerçekleştirildi. Balina 8.000 BTC‘yi ilk olarak 5 Aralık 2018 tarihinde aldı. Balina bu işlemleri çoğunlukla 200 BTC’lik gruplar halinde gerçekleştirdi.

Coinbase soğuk depolama cüzdanı 8.000 Bitcoin’i ilk olarak 5 Aralık 2018’de, çoğunlukla 200 BTC’lik gruplar halinde düzinelerce transferle aldı.

Cointelegraph, büyük varlıklara sahip cüzdanların uzun süre sonra hareket etmesini potansiyel bir satış baskısı olabileceği yönünde yorumladı.

Balina, BTC’leri 3.750 dolar ortalamadan satın aldığı için ortalama yüzde 1.700’lük yükseliş elde etti. Yine de balinanın kâr satışı yapıp yapmadığı bilinmiyor.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin balinasından 5 yıl sonra hamle
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!