İngiltere, Bitcoin ve Ethereum İçin Bu Kararı Alırsa “Çığır Açıcı” Olur

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşik Krallık’ta işlem gören Bitcoin ve Ethereum yatırım araçları, çok düşük işlem hacmi gördü.

Birleşik Krallık’ta Bitcoin ve Ethereum ile desteklenen ETN’ler (exchange-traded notes), FCA’nın onayıyla 28 Mayıs’ta Londra borsasına girdi.

ETN’ler, bir dayanak varlığın pozitif veya negatif performansını yansıtan, belli bir vadesi olan borçlanma aracı cinsinden yatırım araçlarıdır.

İşlem hacimleri düşük kaldı

Ülkede 21Shares ve WisdomTree gibi şirketler, Bitcoin ve Ethereum odaklı yatırım araçlarına sahip. Bu ETN’lerin Londra borsasına girebilmesi için fiziki olarak desteklenmesi, kaldıraçsız olması ve sadece Bitcoin’e ya da Ethereum’a maruz kalması gerekiyor.

Bu yatırım araçları, 6 Haziran itibarıyla ilk işlem gününden beri toplamda sadece 504 bin 880 dolar işlem hacmi kaydetti. Bu hacmin %59’u WisdomTree, %41’i 21Shares kaynaklıydı.

Invesco’nun yönettiği yatırım araçlarında hiç işlem hacmi oluşmadı.

ABD’deki spot borsa yatırım fonlarından (ETF) farklı olarak bu yatırım araçlarını sadece profesyonel yatırımcılar kullanabiliyor. 21Shares ekibine göre bunların genel yatırımcı kitlesine açılması, “çığır açıcı” olur.

Böyle olması bekleniyordu

21Shares ekibi, profesyonel yatırımcıların genelde Londra borsası gibi borsaların dışında, tezgah üstü (OTC) şekilde işlem yaptığını vurguladı.

21Shares’in ülke müdürü Alex Pollak’a göre Birleşik Krallık’ın bu yatırım araçlarını onaylamış olması, “doğru yönde atılmış büyük bir adım” olsa da, işlem hacimlerinin düşük olması “bekleniyordu”.

Pollak, “FCA’nın Birleşik Krallık’taki profesyonel yatırımcılar için izin vermiş olması, bu varlık türü için gerçekten önemli bir adım ve gelecekte bu piyasanın bireysel yatırımcılar için de açılmasını dört gözle bekliyoruz” dedi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
İngiltere, Bitcoin ve Ethereum İçin Bu Kararı Alırsa “Çığır Açıcı” Olur
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!