Bitcoin şaşırtmadı: ABD verileri önce düştü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC), 12 Haziran’da ABD’den gelecek iki önemli veri öncesinde sert bir düşüş yaşadı. Son 24 saatte yüzde 4’ün üzerinde düşüş yaşayan BTC, altcoin’leri de peşinden sürükledi.

BTC, son 24 saatte 70.200 dolar seviyesinden 67.325 dolara kadar geriledi. Sert düşüş, ABD’deki makroekonomik verilere bağlandı.

Önceki ay da benzer bir senaryo yaşanmıştı. Tarihsel veriler BTC için ne söylüyor?

Bitcoin tarihsel döngüyü sürdürecek mi?

Bitcoin, Çarşamba günü saat 12:00’de açıklanacak ABD enflasyonu ve 21:00’de açıklanacak ABD faiz kararı öncesi düşüş yönlü ilerliyor.

Tarihsel verilere bakıldığında, makroekonomik düşüşlerin klasikleştiği görülüyor. Bitcoin, geçtiğimiz ay da benzer bir fiyat harekete imza attı.

İlginizi çekebilir: zkSync geliyor: İşte zkSync ekosisteminde öne çıkan 5 altcoin

30 Nisan tarihinde düşüşe başlayan Bitcoin, 1 Mayıs’taki ABD faiz kararına kadar yüzde 12,5 oranında geri çekildi. Bitcoin, bu tarihler arasında 64.700 dolardan 56.600 dolara kadar düşüş gerçekleştirdi. Fed, 1 Mayıs tarihinde faizi sabit bıraktığını açıkladı. Faiz kararı sonrası harekete geçen Bitcoin, 56.600 dolar seviyesinden 72.000 dolara kadar yükseldi. Yüzde 25’e varan yükseliş, yeni bir boğa beklentisini de beraberinde getirdi.

BTC grafik analiz

Bitcoin, benzer bir döneme giriş yaptı. 12 Haziran’da açılanacak veriler öncesi BTC’de yüzde 5’e varan düşüş gerçekleşti. BTC, 67.325 dolara kadar geriledi.

Tarihsel döngü devam ederse BTC’de 66.800 dolara kadar düşüş gerçekleşebilir. Bu düşüş her ne kadar normal karşılansa da gözler Fed‘e çevrilecek. Enflasyonun beklenti altında gelmesi ve Fed’in faizi sabit bırakması halinde BTC tekrar yükselişe geçebilir. Önceki döngüdeki gibi bir yükseliş (ortalama yüzde 20) yaşanması halinde, BTC’de 80.000 dolar seviyesi görülebilir.

Döngüden bağımsız olarak grafiğe bakıldığında, 66.800 doların önemli bir destek seviyesi olduğu görülüyor. Bu destek noktasının kırılması halinde 69.350 dolarda yer alan direnç bölgesi test edilebilir.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin şaşırtmadı: ABD verileri önce düştü
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!