Bitcoin açık faizi artıyor: Uyarı yapılıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’in (BTC) açık faizi üç gün içinde 2,02 milyar dolar artış gösterdi. Trader’lar, bu artışın potansiyel bir hareketliliğe yol açabileceğini öne sürdü.

Kripto analisti Daan Crypto Trades, geçtiğimiz gün X üzerinden yayımladığı bir gönderide Bitcoin gidişatını yorumladı. Analist, Bitcoin’in son 3 gün içinde açık faizde büyük bir artış yaşadığını ve bunun BTC fiyatını da etkilediğini aktardı. Bu artışa göre, daha fazla yatırımcının BTC üzerinde spekülatif işlem yapmış olabilir.

Bitcoin için tehlike kapıda mı?

Son günlerde Bitcoin’e (BTC) yönelik işlemlerin ve açık faizin artış göstermesi, kripto uzmanlarının dikkatini çekti.

BitLab Academy direktörü Kelly Kellam, Bitcoin’in açık faizindeki ani yükselişin ve pozitif fonlama oranlarının devam etmesinin önemli olduğunu belirtti. Kellam, bu verilerin BTC üzerinde potansiyel bir hareketliliğe sebep olabileceğini dile getirdi.

CoinGlass’tan elde edilen verilere göre, Bitcoin’in açık faizi üç günde 2,02 milyar dolar artarak 36,92 milyar dolara ulaştı. Bilindiği üzere açık faiz, opsiyonlar ya da vadeli işlemler gibi henüz sonuçlanmamış işlemlerin toplan sayısını temsil ediyor.

İlginizi çekebilir: Kiyosaki: Bitcoin yükselecek, yalan değil!

Açık faizin büyüklüğü, trader’ların stratejilerini aniden değiştirmesiyle potansiyel bir volatiliteye yol açabilir. Kapatılan long (yükseliş) yönlü işlemlerin yaratacağı baskı, BTC’nin düşüşe geçmesini sağlayabilir.

Bu veri, yatırımcıların alım satım yapmasına etki edebilir. Bilindiği üzere birçok trader, açık faizi indikatör olarak kullanıyor.

CoinMarketCap verilerine göre, BTC son yedi gün içinde yüzde 4’ün üzerinde yükseliş yaşadı. Lider kripto 71.000 doların üzerine çıkmayı başarsa da bu bölgede tutunmakta güçlük çekti.

Bir başka trader, Jelle, BTC’nin yüzde 4’lük düşüş ile 68.000 dolara gerilemesi halinde long pozisyonlardan 1,96 milyar doların silineceğini aktardı. Jelle, bu bilginin göz ardı edilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin açık faizi artıyor: Uyarı yapılıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!