ABD’nin Ethereum Onayı 5 Milyar Dolar Çekebilir: Analistler Yükseliş Bekliyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para analistleri, spot Ethereum ETF’i için olası senaryoları değerlendirdi.

K33 Research analistleri, olası bir spot Ethereum ETF’inin yaratacağı etkiye değindi. Analistler, mevcut Ethereum fiyatları baz alındığında 800.000 ETH ila 1,26 milyon ETH’lik bir arzın ETF’ler tarafından çekilebileceğini söyledi. Bu doğrultuda dolaşımdaki arzın %0,7 ila %1,05’inin ETF’lere kayabileceği vurgulandı.

Bununla birlikte spot Ethereum ETF’lerine ilk beş ayda tahmini 3 milyar ila 4,8 milyar dolar tutarında giriş olabileceği öngörüldü. Analistler bu miktarda bir para girişinin Ethereum fiyatını kaçınılmaz olarak pozitif yönde etkileyeceğini vurguladı.

Bitcoin ETF süreciyle benzer

Analistlere göre, Ethereum dolaşımdaki arzının yaklaşık %3,3’ü şu anda yatırım araçlarında bulunuyor ve Kasım 2021’deki kripto boğa piyasası zirvesinden bu yana istikrarlı bir düşüş eğilimi görüldü.

Bu durum, yatırım araçlarında tutulan Bitcoin için de benzer bir eğilimi yansıtırken spot Bitcoin ETF lansmanı öncesinde %4,1’e kadar düşüş görülmüştü. K33’e göre, Bitcoin borsasında işlem gören ürünler o zamandan bu yana dolaşımdaki arzın %5,6’sına ulaştı.

Analistler tarafından yapılan açıklamanın detaylarında şu ifadelere yer verildi:

Vadeli ETF’lerin temsili olmayan bir aykırı değer olduğu tezi, CME’nin ETH açık ilgisinin şu anda BTC’nin büyüklüğünün %22,9‘unu oluştururken, lansmanından bu yana BTC vadeli işlemlerinin ortalama %35’ini oluşturmasıyla güçleniyor ve bu da ABD’de ETH’ye yönelik önemli kurumsal talebin bir göstergesi

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
ABD’nin Ethereum Onayı 5 Milyar Dolar Çekebilir: Analistler Yükseliş Bekliyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!