ABD’den gelecek verilere dikkat: Bitcoin kritik virajda

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’den gelecek makroekonomik veriler Bitcoin (BTC) gidişatını etkileyecek. Kripto araştırmacısı Markus Thielen, yayımladığı raporda, yavaşlayan enflasyon ortamının BTC’yi yeni zirvelere taşıyabileceğini öne sürdü.

Kripto para piyasasında yükseliş devam ederken, gözler ABD’ye çevrildi. Önümüzdeki günlerde ABD’den üç önemli veri gelecek. 7 Haziran’da tarım dışı istihdam ve 12 Haziran’da enflasyon oranı ile faiz kararı gündemi meşgul edecek.

BTC‘yi neler bekliyor? Araştırmacı Thielen, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Beklentiler yüksek: Bitcoin yükselişe geçecek mi?

ABD’de istihdam ve enflasyonun yavaşlamasıyla birlikte Bitcoin’in (BTC) tüm zamanların en yüksek seviyesine yükselebileceği konuşuluyor. Analistler, BTC’nin yüzde 3 oranında yükselişe hazırlandığını, bunun ABD’den gelen makroekonomik verilere bağlı olduğunu öne sürdü.

İlginizi çekebilir: Spot Bitcoin ETF’lerde en yüksek ikinci giriş

Kripto araştırmacısı Markus Thielen, 4 Haziran’da yayımladığı raporunda, “Dün gece, bir başka kritik ve ileriye dönük ölçüt olan iş ilanları önemli ölçüde yavaşladı.” dedi.

Thielen, BTC’nin son üç yılın en düşük istihdam rakamları ve yavaşlayan enflasyon ortamında güçlü kalması halinde boğa koşusunun kaldığı yerden devam edeceğini belirtti. Analist, BTC’nin pozitif veriler ile birlikte birkaç gün içinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacağını ifade etti.

Analist, “Daha zayıf bir enflasyon faiz indirimlerini geri getirebilir. Önümüzdeki hafta TÜFE enflasyon raporunu alacağız. Eğer TÜFE yüzde 3,3 ya da daha düşük çıkarsa, Bitcoin’i tüm zamanların en yüksek seviyelerine taşıyacaktır.” şeklinde yorum yaptı.

ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), 15 Mayıs tarihinde yüzde 0,1 düştü. CoinMarketCap verilerine göre, Bitcoin enflasyonu takip eden beş gün içinde yüzde 7 artmıştı.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
ABD’den gelecek verilere dikkat: Bitcoin kritik virajda
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!