Bitcoin’de (BTC) fırtına öncesi sessizlik: Neler olabilir?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC), ABD’den gelecek makroekonomik veriler öncesinde yüzde 2’lik bir dar bantta işlem görüyor. BTC, yeni haftaya pozitif bir başlangıç yapsa da yeterli iştahı oluşturamadı.

Döngüsel ilerleyen Bitcoin’de (BTC) gözler Haziran ayına çevrildi. Önceki döngülerden yola çıkıldığında, Haziran ayında BTC’nin volatilite kazanması bekleniyor.

Geçtiğimiz ay ABD Fed’in hamleleri BTC’nin düşüş yaşamasına yol açmıştı. Yeni bir ABD Fed haftasına yaklaşılırken, BTC konsolide olmaya devam ediyor.

BTC’de neler olabilir?

Bitcoin (BTC) görünümde pozitif, ancak

Bitcoin (BTC), her ne kadar uzun süredir konsolide olsa da pozitif bir görünüme sahip. BTC, Mt Gox’ın potansiyel satış baskısına rağmen 67.000 dolar bölgesini korumayı başardı ve ilk fırsatta 68.000 doların üzerine yükseldi.

İlginizi çekebilir: Haziran, bu 10 altcoin’in yatırımcısını terletebilir: Kilit açıyorlar!

Önceki haftalara göre nispeten daha az hareket sergileyen BTC, önümüzdeki haftalarda işleri tersine çevirebilir. Bilindiği üzere 12 Haziran’da ABD enflasyon verileri açıklanacak. Hemen aynı günün akşamında ise ABD Fed faiz kararını verecek. En önemli iki makroekonomik verinin aynı gün gündeme düşecek olması, BTC’de satış baskısı yaratabilir.

Spot Bitcoin ETF, faiz kararları ve spot Ethereum ETF gibi konuları önceden fiyatlayan kripto para piyasası, 12 Haziran’daki verilere de şimdiden tepki vermeye başlayabilir.

Kripto analistleri, uzun süredir konsolide olan BTC’nin her an yukarı veya aşağı yönlü hareket başlatabileceğini öngörüyor.

bitcoin btc analiz

BTC’nin ABD’den gelecek makroekonomik verilere nasıl tepki vereceği bu hafta belli olabilir. Bu hafta BTC, 68.800 dolar ile 67.550 dolar arasındaki dar banttan çıkabilir. BTC, yükselişi şiddetlendirmesi halinde 69.250 dolar direncine temas edecek. Bu direnç noktasını aşması beklenilen BTC, 70.000 dolarda yer alan psikolojik satış bölgesini kırmaya çalışacak. Tüm bu dirençlerin kırılması halinde, 71.500 dolar bölgesi hedef haline gelebilir.

Diğer taraftan BTC, satış baskısının artması ve ABD gündemine yenik düşmesi halinde 67.550 dolar desteğini kırabilir. Bu destek noktası kaybedilirse 66.800 dolara kadar bir düşüş yaşanabilir. Tüm bu destek noktaları kaybedilirse, BTC’nin ana destek noktası 65.000 dolar olacaktır.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin’de (BTC) fırtına öncesi sessizlik: Neler olabilir?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!