Bitcoin Runes furyası sona eriyor: Büyük düşüş!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin ağında yer alan Runes protokolünde heyecan azalıyor. Son verilere göre, Runes işlemleri yüzde 84’lük bir düşüş yaşadı. Her ne kadar BTC fiyatı yükselse de bu Runes’e yansımadı.

Bitcoin ağı son zamanlarda yeni trend’leri sektöre kazandırdı. ORDI ile başlayan BRC-20 furyası, Bitcoin madencilerinin yüzünü güldürmüştü. ORDI’nin piyasaya sürüldüğü dönemde, Bitcoin ağında yoğun işlemler sebebiyle tıkanıklık yaşandı.

BRC-20’nin yavaş yavaş gözden düşmesiyle birlikte ortaya bu sefer Runes çıktı. Bitcoin ağının yeni yıldızı Runes, başlangıçta rekor seviyede işlem sayısına ulaştı.

Nitekim Runes protokolü de kan kaybetmeye başladı. Piyasaya sürüldüğünde Bitcoin ağındaki işlemleri yüzde 50 artıran Runes, son günlerde arka planda kaldı. Runes işlemleri yüzde 84’lük düşüş yaşadı.

Bitcoin Runes heyecanı bitiyor mu?

Cointelegraph’ın yapmış olduğu bir habere göre, Runes protokolü Bitcoin işlemlerdeki payını korumakta güçlük çekiyor.

İlginizi çekebilir: XRP balinasından hamle: Neyi amaçlıyor?

Runes işlemleri, 20 Nisan’daki lansmandan sonra Bitcoin ağını domine etmişti. Bitcoin’in dördüncü halving’iyle aynı döneme denk gelen Runes, kripto yatırımcılarında heyecan yarattı. Bu heyecan ile birlikte Bitcoin madencilerinin işlem ücreti gelirleri ilk kez 100 milyon dolar sınırını aştı. 20 Nisan ile 24 Nisan tarihleri arasında, Runes işlemleri tüm Bitcoin işlemlerinin yüzde 50’sini oluşturdu.

Yeni bir alanın doğduğuna inanan yatırımcılar Runes protokolüne akın etti. Ancak Runes işlemleri, tüm zamanların en yüksek seviyesinden bu yana yüzde 84 düştü. Kripto yatırımcıları, bir furyanın daha sona erdiğini öne sürdü.

Diğer taraftan, sektörün uzman isimleri Runes ve Ordinals gibi protokollerin sona ermeyeceğini düşünüyor. Bu alanlar, Bitcoin ağında daima yer alacak ve işlem görmeye devam edecek.

Cointelegraph’a konuşan TeraWulf’un kurucu ortağı ve CEO’su Nazar Khan, “Runes ve Ordinals blok alanının değerini gösteriyor. Bitcoin ağı var olan en merkeziyetsiz, güvenli ve sağlam ağdır, bu nedenle bu blok alanından elde edilen kullanım durumları olacaktır.” yorumunda bulundu.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin Runes furyası sona eriyor: Büyük düşüş!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!