Birleşik Krallık’ta kripto rekabeti başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşik Krallık’ın mali düzenleyicisi, kripto ürünlerinde rekabet etmeye yönelik bir adım olarak WisdomTree’ye onay verdi.

WisdomTree, Londra Menkul Kıymetler Borsası’nda Bitcoin ve Ether’e odaklanan ETP’yi listelemek için Birleşik Krallık’ın mali düzenleyicisi Finansal Davranış Otoritesi’nden (FCA) onay aldı.

WisdomTree, gün içinde yaptığı açıklamada, Birleşik Krallık’ta listelenecek kripto varlıkların 28 Mayıs’tan itibaren işlem görmeye başlayacağını belirtti.

WisdomTree’den Birleşik Krallık’ta kripto adımı

ABD’de spot Bitcoin ETF sunan WisdomTree, gözünü Birleşik Krallık’a dikti. WisdomTree, Londra’da dijital varlık listeleyen ilk şirket oldu.

İlginizi çekebilir: Ether ETF onayı sonrası Bitcoin hayranı Michael Saylor çark etti

WisdomTree’nin dijital varlıkları doğrudan Bitcoin ve Ether tutacak. Finansal Davranış Otoritesi (FCA) tarafından belirlenen kurallar gereği bu ürünleri yalnızca profesyonel yatırımcılar alıp satabilecek. ABD’de işlem gören spot Bitcoin ETF’lerde ise böyle bir kural bulunmuyor.

Birleşik Krallık’ta kripto ürünlerini listelemek isteyen şirketler arasında ETC Group, 21Shares, Invesco Digital Market ve CoinSharesde yer alıyor. Onayları gösteren FCA web sitesi, Çarşamba günü WisdomTree, 21Shares ve Invesco Digital Market’tan gelen girişleri listeledi. Bu listeleme, alım satıma dahil olmak için son tarih olarak nitelendirildi.

Ocak ayında SEC’nin onayladığı ve işleme alınan spot Bitcoin ETF’lerin başarısı, BTC’nin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasını sağladı. Bu durum neticesinde, bireysel ve kurumsal yatırımcılarda talep patlaması yaşandı.

Birleşik Krallık’ta dijital varlık ETP’si listelemek isteyen ETC Group, başvuru sürecinin devam ettiğini dile getirdi. FCA ise başvurular hakkında açıklama yapmadı.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Birleşik Krallık’ta kripto rekabeti başladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!