Grayscale’de Ether ETF Kararı Öncesi Şok İstifa

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Grayscale şirketinin CEO’su Michael Sonnenshein beklenmedik bir şekilde görevinden ayrıldı. Kripto fon yönetim şirketi, Sonnenshein’ın boşluğunu doldurmak için Peter Mintzberg’i tercih etti. Peter Mintzberg, Goldman Sachs geçmişiyle dikkat çeken bir isimdir ve bu hamlenin sektöre etkileri merak konusu.

Son 1 yılda en çok gündemde olan kripto şirketlerinden biri olan Grayscale’de beklenmedik bir istifa meydana geldi. Şirkette 2014 yılından beri çalışan ve 2021’in başlarında CEO koltuğuna oturan Michael Sonnenshein, görevinden ayrıldı. Bu haber, ABD medyası Bloomberg ve Wall Street Journal tarafından duyuruldu.

Dünyanın en büyük bankalarından biri olan Goldman Sachs’ta varlık yönetiminden sorumlu Peter Mintzberg, Sonnenshein’in yerine getirilmesiyle görevlendirilecek.

X hesabından Paylaştı

Michael Sonnenshein ile ilgili son gelişmeler üzerine, X hesabından yapılan paylaşımda şu sözler yer aldı:

“Grayscale’den büyük bir şükran duygusu ile ayrılıyorum. Bana güvendiği için Barry Silbert’a teşekkür ederim. Ekibe de ayrıca teşekkür ederim. Harika işler başardık. Aya kadar yükselmeye devam edeceğiz”

SEC, Ether ETF’lerine ilişkin kritik kararın yaklaştığı günlerde gelen istifa haberi de dikkat çekici. Bu hafta, SEC Van Eck ve ARK Invest’in Ether spot ETF başvurularına ilişkin son kararını verecek. Grayscale Ether ETF’ine dair son kararın ise 18 Haziran’a kadar verilmesi gerekmekte…

Grayscale’den gelen açıklamada, Sonneshein’ın istifa haberine dair bir detay paylaşılmadı henüz. Sonnenshein ve Grayscale şirketi, son zamanlarda Bitcoin spot ETF’lerinde yaşanan yatırım taleplerinin karşılanamaması ve yatırımcıların BlackRock ve Fidelity’yi tercih etmesi konusundaki eleştirilerle karşı karşıya kaldı. Özellikle Grayscale, Bitcoin spot ETF’lerinde en yüksek işlem ücretlerine sahip olmasıyla dikkat çekiyordu.

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
2
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Grayscale’de Ether ETF Kararı Öncesi Şok İstifa
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!