Bitcoin’e Milyar Dolara Yakın Yatırım: Kurumsallardan 4 Altcoin’e Yine Alım Geldi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) fiyatı 67 bin dolar üzerinde tutunmaya çalışırken kurumsal kripto para fonlarına 2. hafta da üst üste giriş oldu.

Coinshares tarafından paylaşılan verilerde, iki hafta önce 5 haftalık çıkış serisinin ardından 130 milyon dolar giriş gören kurumsal kripto para fonlarına 932 milyon dolarlık giriş olduğu belirtildi.

Spot Bitcoin ETF onayının ardından Bitcoin’e yönelik kurumsal ilgi yüksek seviyeye ulaşmıştı. Geçtiğimiz hafta Grayscale fonları bir haftayı ilk kez artıda kapatırken diğer ETF ihraççılarına olan ilgi de oldukça yüksekti.

Hong Kong’da 3 hafta önce işlem görmeye başlayan ETF’ler ilk haftaki kazancın yanına yaklaşamadı ve 82 milyon dolar çıkış yaşadı.

Kurumsal kripto para fonlarında geçtiğimiz haftalarda da olduğu gibi ilk sırada 942 milyon dolarlık giriş ile yine Bitcoin (BTC) yer aldı.

Öte yandan Ethereum’dan (ETH) 23,3 milyon dolar fon çıkışı oldu.

Altcoinlere yoğun talep

Kurumsal yatırımcılar Ethereum’dan kaçış yaparken Solana (SOL), Chainlink (LINK), Cardano (ADA) ve Litecoin (LTC) talep gördü.

Solana’ya 4,9 milyon dolarlık, Chainlink’e 3,7 milyon dolarlık, Cardano’ya 1,9 milyon dolarlık ve Litecoin’e ise 500 bin dolarlık dolarlık para girişi oldu.

Coinshares raporuna göre en çok giriş yapan ülke olarak ABD’li yatırımcılar, en çok çıkış yapan ülke olarak Hong Konglu yatırımcılar yer aldı. Bunların büyük kısmını spot Bitcoin ETF ihraççılarından giren ve çıkan miktarlar oluşturdu.

Bitcoin’e Milyar Dolara Yakın Yatırım: Kurumsallardan 4 Altcoin’e Yine Alım Geldi! isimli makale Akın Akalın tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin’e Milyar Dolara Yakın Yatırım: Kurumsallardan 4 Altcoin’e Yine Alım Geldi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!