Çin’in Dijital Parası İçin Yeni Durak Belli Oldu: Kullanım Başladı!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hong Kong, blokzinciri tabanlı dijital yuan için pilot uygulamayı genişletti.

Hong Kong Para Otoritesi (HKMA) ve Çin Halk Bankası (PBOC) öncülüğünde geliştirilen e-CNY pilot uygulaması daha kapsamlı hale getirildi.

Kısa süre önce yapılan resmi açıklamada, e-CNY cüzdanlarının bireysel kullanıcılar tarafından indirilip, ödemelerde kullanılabileceğine yer verildi.

HKMA CEO’su Eddie Yue tarafından cuma günü yapılan basın açıklamasında, sadece bir telefon numarası araçlığıyla kullanılabilecek e-CNY’nin uluslararası ödemeler dahil kapsamlı bir yelpazede hizmet vereceği belirtildi. Bununla birlikte ödemeler için aracı olacak cüzdan uygulaması, kişilerin birbirleri arasında aktarım yapmasına izin vermeyecek.

Çin ve Hong Kong, Aralık 2021’de sınır ötesi dijital yuan denemelerinin ilk aşamasını başarıyla gerçekleştirdiklerini ve bir yıl önceki ilk görüşmelerin ardından ikinci aşamaya geçtiklerini söylemişti.

Çin’in Dijital Parası İçin Yeni Durak Belli Oldu: Kullanım Başladı! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Çin’in Dijital Parası İçin Yeni Durak Belli Oldu: Kullanım Başladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!