ABD'de kripto kullanan dolandırıcılara operasyon

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dolandırıcılar, kurbanları milyonlarca doları ABD banka hesaplarına aktarmaya ikna etti. Suçlular, hesapları daha sonra yasadışı fonları aklamak için kullanıldı.

ABD’li yetkililer, finans kurumları aracılığıyla 73 milyon doların üzerinde para aklarken fonları Tether’e (USDT) dönüştüren iki kişiyi tutukladı.

Adalet Bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada 41 yaşındaki Daren Li’nin 12 Nisan’da Atlanta havaalanında tutuklandığını, 38 yaşındaki Yicheng Zhang’ın ise Perşembe günü Los Angeles’ta gözaltına alındığını duyurdu. İkiliyi suçlayan bir iddianame Perşembe günü Kaliforniya’daki bir mahkemede açıklanmış ve ikilinin şemada üstlendikleri roller ortaya çıkmıştı.

Li, Zhang ve ortaklarının, kurbanların güvenini kazanıp, onları büyük miktarlarda yatırım yapmaya ikna ettiği ve daha sonra fonlarla ortadan kaybolduğu tarzda bir kripto dolandırıcılığından milyonlar aklayan ulusötesi bir suç ağını yönettiği iddia ediliyor.

Read more

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
ABD'de kripto kullanan dolandırıcılara operasyon
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!