Bitcoin’de Halving Etkisi: Madenciler Fiyatta Alım Fırsatı Verebilir!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin madencilerinin havlu atması piyasada daha fazla düşüş getirebilir.

On-chain analiz platformu CryptoQuant yazarı, bitcoin madencilerinin güncel durumuna yer verdi. Bitcoin yarılanmasının üzerinden neredeyse 1 ay geçtiğini belirten analist, madencilerin pes ettiğine dair bulgular olduğunu vurguladı.

Bu bugluya dayanak olarak son dönemde düşen hash oranını gerekçe gösteren deneyimli isim, madencilerin makine kapatıyor olabileceğine öne sürdü:

Daha önce, hash oranının 30 günlük hareketli ortalaması saniyede 630 exahash (EH/s) ile zirve yapmışken, şu anda saniyede 606 exahashes olarak görünüyor. Bu düşüş hala mütevazı ve kısa süreli olsa da, bariz geri çekilme dikkat çekiyor. Bu trend, yarılanmadan sonra değişti.

Yarılanma sonrası düşen ödül oranlarıyla birlikte daha az verimli hale gelen madencilerin üretimi bırakmaya başladığını ve daha büyük madencilik firmalarının yeni cihazlar sipariş ederek ellerini güçlendirdiklerine yer verdi.

Madencilerin cihaz kapatma dalgasının henüz başında olabileceğimizi belirten analist, hash oranındaki düşüşlerin tarihsel olarak Bitcoin fiyatına da negatif yansıdığını hatırlattı.

Fakat bu madenci geri çekilmesinin fiyat üzerinde hemen etki yapmadığını, hash özelindeki geri çekilme derinleştikten günler veya haftalar sonra fiyatın düşüş yönlü hareket ettiğini kaydetti.

Bitcoin’de Halving Etkisi: Madenciler Fiyatta Alım Fırsatı Verebilir! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin’de Halving Etkisi: Madenciler Fiyatta Alım Fırsatı Verebilir!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!