ABD Enflasyon Verileri Açıklandı: İşte Bitcoin’in Tepkisi!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) beklentileri karşılaması üzerinde Bitcoin’de (BTC) yükseliş hareketi başladı.

ABD nisan ayı enflasyonu geçtiğimiz dakikalarda yıllık bazda %3,4’lük beklentiyi karşılayarak %3,4 olarak açıklandı. Verinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle dolar endeksi (DXY) aşağı yönlü hareketlenirken Bitcoin’de 1.800 dolara yakın yükseliş gözlemlendi.

ABD enflasyonu açıklanmadan hemen önce 62.400 dolar seviyelerinden işlem gören Bitcoin, veriler ile birlikte 64.200 dolara kadar yükseliş gösterdi. Yaşanan hareketlik tüm kripto para piyasasını etkilerken Ethereum (ETH) da 2.960 dolara kadar erişti.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında 63.760 dolardan Ethereum ise 2.948 dolardan işlem görüyor.

ABD’de enflasyon geçtiğimiz yıl Haziran ve Temmuz aylarında üst üste artış yaşamış ancak tekrardan düşüşe geçmişti. ABD Merkez Bankası’nın (FED) enflasyon oranında büyük bir artış yaşanmaması ile birlikte bu yıl faiz kararlarında en az bir defa 25 baz puanlık indirime gideceği düşünülüyor.

ABD Enflasyon Verileri Açıklandı: İşte Bitcoin’in Tepkisi! isimli makale Akın Akalın tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
ABD Enflasyon Verileri Açıklandı: İşte Bitcoin’in Tepkisi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!