Beşiktaş’ın Sponsoru Borsa Saldırıya Uğradı: Bitcoin ve 3 Altcoin Etkilendi!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bahreyn merkezli kripto para borsası Rain, milyonlarca dolar değerinde siber saldırıya uğradı.

Blokzinciri analisti ZachXBT, Orta Doğu’nun en büyük kripto para borsalarından biri olan Rain’in, 14,8 milyon dolar değerinde siber saldırıya uğradığını açıkladı.

Aktarılan bilgilere göre söz konusu saldırı 29 Nisan günü gerçekleşti. Saldırıdan Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Solana (SOL) ve Ripple (XRP) varlıkları etkilendi.

Saldırganlar bu varlıkların hepsini farklı cüzdanlar üzerinden başka borsalara transfer etti ve ardından Solana ile Ripple bakiyelerini Bitcoin ve Ethereum’a dönüştürdü.

ZachXBT toplamda 137,9 Bitcoin ve 1.881 Ethereum’un çalındığını raporladı. Yaşanan olaylara paralel olarak borsanın gelişmiş platformu olan “pro” sürümü, 5 Mayıs’tan bu yana aralıklarla kesintiye uğradı.

Rain firmasının resmi internet sitesinden yer alan bilgilere göre şirket, Bahreyn Merkez Bankası tarafından kontrol ediliyor. Rain ayrıca, Beşiktaş’ın sponsoru olarak da öne çıkıyor.

“Tüm müşteri varlıkları güvende!”

Konu hakkında açıklamada bulunan Rain kurucu ortağı Yehia Badawy, tüm müşteri fonlarının güvende olduğunu ve çalınan varlıklar hakkında soruşturma yürütüldüğünü belirtti:

Rain platformunun güvenli olduğunu ve para yatırma-çekme, gönderme ve alma işlemleri de dahil olmak üzere tüm hizmetlerinin her zamanki gibi devam ettiğini onaylıyoruz. Tüm müşteri fonları 1:1 oranında ve güvenli bir şekilde tutulmaktadır. Bu olayın arkasındaki fonların ve grubun izini sürmek için önde gelen küresel kolluk kuvvetleri ve istihbarat teşkilatlarıyla tam iş birliği yapıyoruz. Konunun hassasiyeti nedeniyle daha fazla yorumda bulunamayız.

CoinDesk Global verilerine göre kripto yatırımcıları geçen yıl kripto endüstrisindeki saldırılar ve istismarlar nedeniyle 2 milyar dolar kaybetti. Sadece bu yılın ilk çeyreğinde ise 333 milyon dolar değerinde kripto para çalındı.

Beşiktaş’ın Sponsoru Borsa Saldırıya Uğradı: Bitcoin ve 3 Altcoin Etkilendi! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Beşiktaş’ın Sponsoru Borsa Saldırıya Uğradı: Bitcoin ve 3 Altcoin Etkilendi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!