Deneyimli Analist Bitcoin ve Ethereum’da Düşüş Getirecek Şeyi Söyledi!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Stablecoin piyasasındaki tedirgin eden durağanlık, Bitcoin ve Ethereum fiyatının ciddi düşüşler yaşamasına yol açabilir.

Stablecoin piyasasına %90’ın üzerinde bir payla hakim olan ilk üç stablecoin, ABD’nin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri öncesinde buz kesildi.

Fakat Tether (USDT), USD Coin (USDC) ve DAI’nin (DAI) durma noktasına gelmesi sadece ABD merkezli veriler yüzünden olmadı. Söz konusu 3 stablecoin’in piyasa değeri özellikle Bitcoin yarılanmasından bu yana adeta ufak bir aralığa sıkıştı kaldı.

Verilere göre bu üç büyük stablecoin’in birleşik piyasa değeri, son üç haftadır 149 milyar ila 150 milyar dolar arasında hareket etti.

Konu hakkında açıklamada bulunan 10x Research’ün kurucusu Markus Thielen, stablecoin piyasasındaki bu verilerin kripto paraların geneli için düşüş yönlü bir sinyal verdiğini söyledi.

Thielen yaptığı açıklamada Bitcoin’in 55 bin doların altına ve Ethereum’un ise 2.500 dolar bandına düşebileceğini ifade etti:

Yarılanmadan bu yana, stablecoin girişlerinde neredeyse sıfır büyüme gördük ve Bitcoin vadeli işlem kaldıracı önemli ölçüde azaldı. Yarılanma sonrası ralliyle ilgili atılan boğa tweetlerinin aksine, kripto kullanıcıları girişleri yavaşlatarak ya da duraklatarak beklenmedik bir tavır sergiledi.

ABD’nin TÜFE verileri 15 Mayıs Çarşamba günü açıklanacak. Verilerin olumlu gelmesi durumunda kripto para piyasasının tekrardan canlanabileceğini düşünülürken aksi bir durumun daha derin kayıplara yol açabileceği tahmin ediliyor.

Deneyimli Analist Bitcoin ve Ethereum’da Düşüş Getirecek Şeyi Söyledi! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Deneyimli Analist Bitcoin ve Ethereum’da Düşüş Getirecek Şeyi Söyledi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!