Analiste Göre Bitcoin Yatırımcıları Büyük Fiyat Hareketine Hazırlanıyor!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularına ilişkin nihai karar öncesinde opsiyon piyasalarındaki belirsizlik arttı.

Kripto para piyasası dört gözle spot Bitcoin ETF başvurularına ilişkin kararı beklerken Bitcoin opsyion piyasaları belirsizliğe sürüklendi. Türev işlemlerinde artan volatilite ve “sahte” spot Bitcoin onay haberlerinin piyasadaki etkisi hem opsiyon hem de vadeli piyasaları bir kademe daha karıştırdı.

Konu hakkında açıklamada bulunan ETC Group Araştırma Müdürü André Dragosch, zımni volatilitede yaşanan artışın ardından yatırımcıların daha belirsiz sulara doğru itildiğini şu ifadelerle açıkladı:

Bitcoin opsiyon yatırımcıları, zımni volatilitede net bir artışın ardından olası ETF onayları öncesinde daha yüksek belirsizliğe hazırlanıyor. Bu yüksek prim aynı zamanda opsiyon tüccarlarının bu hafta daha yüksek bir belirsizliğe hazırlandığına işaret ediyor ve bu da çoğu tüccarın SEC tarafından bir sonraki hafta değil, bu hafta sonuna kadar kesin bir karar beklediğini gösteriyor.

Zımni volatilite olarak adlandırılan ve “üstü örtülü/beklenen” volatilite olarak yorumlanan bu veri özellikle daha fazla kişi piyasaya girip opsiyon satın aldığında yükseliş gösteriyor.

The Block’s Data Dashboard’a göre piyasanın fiyatta olası bir hareket tahmini olan para üstü zımni volatilite, Bitcoin için %86,3 ile yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Özellikle içinde bulunduğumuz günlerde olduğu gibi önemli kararların alınacağı ve belirsizliğin sürdüğü günlerde herkes farklı bir bakış açısına sahip olunca, söz konusu bilinmezlik de tavan yapıyor.

Bloomberg analistlerine göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), spot Bitcoin ETF başvurularını bugün TSİ 00.00-01.00 suların onayladığını açıklayabilir.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %2,9 değer kaybeden Bitcoin, yazım esnasında 45.405 dolardan işlem görüyor.

Analiste Göre Bitcoin Yatırımcıları Büyük Fiyat Hareketine Hazırlanıyor! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Analiste Göre Bitcoin Yatırımcıları Büyük Fiyat Hareketine Hazırlanıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!