5 milyar dolarlık kâr realizasyonu gerçekleştirildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni bir analiz, Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin dolar bandına rakip, kitlesel bir kar realizasyonu gerçekleştirildiğini ortaya koydu.

Kripto analiz firması CryptoSlate’in araştırma ve veri analisti James Van Straten, 5 Aralık tarihinde yayınladığı yazısında, milyarlarca doların borsalara yöneldiğini belirtti.  

Bitcoin spekülatörleri tüm zamanların en yüksek seviyeleri geri gelmiş gibi satış yapıyor

BTC fiyatındaki artışlar, 19 ayın en yüksek seviyelerinin görüldüğü son günlerde, tüm piyasadaki hodler’lara iyi kazançlar sağladı.  

Eski yatırımcılar BTC arzındaki paylarını korurken kısa vadeli yatırımcılar (STH’ler) ise kar realizasyonu gerçekleştirdi. 

Kısa vadeli yatırımcılar, arzın belirli bir kısmını 155 gün veya daha kısa süre elinde tutan yatırımcıları ifade ediyor. Bitcoin yatırımcılarının spekülatif kısmını oluşturan bu yatırımcıların maliyet fiyatları, BTC fiyatında önemli bir destek noktası yaratmıştı.

Veriler, BTC/USD paritesinin bir hafta içinde neredeyse yüzde 15 yükselmesiyle birlikte bu yatırımcıların risklerini yeniden değerlendirmeye başladığını gösterdi. 

Van Straten’e, STH’ler ve borsalar arasındaki toplam transfer hacminin, yani satılmak istenen coinlerin, 4 Aralık’a kadarki dört gün içinde 5 milyar dolara yaklaştığını vurguladı ve ekledi: 

“Bitcoin yüzde 7’lik bir artış kaydederek 1 Aralık itibariyle 38.800 dolar ile yılın zirvesine ulaştı.” 

“Bu dönüm noktası, Kasım 2021 tarihinden bu yana, son zamanlarda görülen en önemli kısa vadeli yatırımcı kar realizasyonunu ateşledi.”

Bitcoin STH transfer hacmi grafiği. Kaynak: James Van Straten/X

Van Straten, zincir içi analiz firması Glassnode’un rakamlarına atıfta bulundu.  

Kısa vadeli yatırımcıların kar realizasyonu, BTC/USD’nin iki yıl önce 69 bin dolarlık rekor seviyeye ulaştığı dönemdeki ile benzer şekilde gerçekleşti. 

Boğa piyasası önünde engeller bulunuyor 

Cointelegraph’ın bildirdiği üzere, son zamanda yaşanan yükseliş, piyasa içi ve dışı makroekonomik faktörlerin birleşimi sayesinde, çoğunluğun mümkün olduğunu düşündüğünden çok daha kısa sürede, bu seviyelere geri dönüş tahminlerini yeniden alevlendirdi.

istatistik kaynağı Look Into Bitcoin’in yaratıcısı Philip Swift, önceki Bitcoin boğa piyasalarında öne çıkan Fibonacci geri çekilme seviyelerine vurgu yaptı. 

Swift, 2019 yılında fiyat döngüsünden en yüksek seviyeleri belirlemek amacıyla yarattığı Altın Çarpan Oranı metriğini aktardı.

Swift bu haftaki X (eski adıyla Twitter) gönderisinde abonelerine, “Bu düşük fibonacci seviyeleri, tarihsel olarak erken boğa piyasalarında direnç görevi görmüştür. x1.6 (yeşil çizgi) şu anda 43,739 dolar seviyesinde ve tırmanıyor” diyerek durumu özetledi. 

Bitcoin Altın Oran Çarpanı grafiği. Kaynak: Philip Swift/X

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
5 milyar dolarlık kâr realizasyonu gerçekleştirildi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!