SBF, Brooklyn Hapishanesi’nde neredeyse haraç ödüyordu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Borello, Sam Bankman-Fried’ın Brooklyn Metropolitan Detention Center’da tutuklu kaldığı süre boyunca güvenliğinden endişe ettiğini, hatta “koruma” için başka bir mahkuma para ödemeyi düşündüğünü söyledi. 

New York mafyasının infazcısı iken itirafçı olan Gene Borrello, kripto blog yazarı Tiffany Fong’a 30 Kasım tarihinde verdiği röportajda, Bankman-Fried ile ceza davasından önce zaman geçirme fırsatı bulduğunu belirterek SBF’nin hapishanede kendisi gibi davranamadığını ve güvenliği için endişelendiğini ifade etti.  

I got a chance to interview Gene Borrello, a former mob enforcer who was in jail with Sam Bankman-Fried. Gene tells me SBF was on suicide watch, was extorted & did not eat or shower for several days. We also discuss how Sam spends his time in jail, bullying, sentencing & more. pic.twitter.com/nszTXVUrSQ

— Tiffany Fong (@TiffanyFong_) November 30, 2023

Borrello, diğer mahkumların eski kripto patronunu çekingen, “80 yaşındaki birinin vücuduna ve paraya sahip biri olarak gördüklerini söyledi.  

“80 yaşındaki birinin vücuduna sahip. Sanki hiç kası yok, ne demek istediğimi anlıyor musunuz?”

Borello, bir mahkumun Bankman-Fried’ı korkutarak, koruma amacıyla para almaya çalıştığını iddia etti. 

Ancak Borello, Bankman-Fried’ın Brooklyn Metropolitan Detention Center’da zenginleri ve hükümet işbirlikçilerini genel cezaevi nüfusundan ayıran bir birimde tutulduğunu söyledi.  

“Sürekli şunu söylüyordum: ‘Burası tehlikeli değil. Korunmaya ihtiyacınız yok. Bunun için endişelenmeyin. Kimseye bir şey ödemek zorunda değilsiniz. Bu lanet çocukları dinlemeyin.”

Borrello, SBF’yi korkutmaya çalışan mahkumla yüzleştiğini ve kavga çıktığını, her ikisine de 80 günlük hücre hapsi verildiğini iddia etti. 

Cezaevi olay raporunda Borrello’nun Kevin Cruz adlı mahkuma iki kez vurduğu ve her ikisinin de hücre hapsine götürüldüğü iddia edildi. Kaynak: Tiffany Fong/YouTube 

Borrello, Bankman-Fried ile konuştuğunu belirtti ve “sizinle konuşurken başını öne eğiyor, çok çekingen, çok gergin konuşuyor” dedi. Eski milyardere parasını neye harcadığını sorduğunu da sözlerine ekledi: 

“’Parayla neler yaptın? Saatinin markası neydi?’ diye sordum. ‘Apple Watch’um vardı’ dedi. ‘Peki arabanın markası neydi?’ diye sorduğumda ise ‘2020 model Toyota Camry’ yanıtını verdi.”  

“Ben ve arkadaşlarım dayanamayıp, ‘Parayı neden çaldın? Bakmak için mi?’ dedik.”

Borello, Bankman-Fried’ın serveti (en yüksek olduğu dönemde 26 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor) nedeniyle “hapishane nüfusuna” katılamayacağını çünkü başkalarının yine onu gasp etmeye çalışacağını belirtti.  

SBF ‘başının ne kadar büyük bir belada olduğunu’ fark edemedi 

Borrello, Bankman-Fried ile yaptığı başka bir konuşmayı da anlattı ve Bankman-Fried’ın “içeride çok fazla zaman harcamayacağını” düşündüğünü dile getirdi: 

“Başının ne kadar büyük bir belada olduğunu anlamıyordu. Ona, karşısındakinin devlet olduğunu anlatmaya çalışıyorduk. Milyarlarca dolar çalmakla suçlanıyordu. Biz ona durumun ne olduğunu anlatmaya başlayana kadar nasıl bir şeyin içine düştüğünün hiç farkında değildi.” 

Borrello, Bankman-Fried’in davasından çok hapse girme konusunda gergin olduğunu ve en az 20 yıl hapis yatacağına inandığını vurguladı. 

“Ona deli gözüyle baktık ve bir daha asla dışarıyı göremeyeceğini anlatmaya çalıştık.”

2 Kasım tarihinde Bankman-Fried para aklama, dolandırıcılık ve komplodan 7 kez suçlu bulundu ve 115 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı. Ceza duruşması 28 Mart tarihinde yapılacak. SBF’nin Avukatlarının temyize gitmesi bekleniyor. 

İlgili: FTX, 873 milyon dolar değerinde varlık satacak

Borello ayrıca Bankman-Fried’ı, davasına bakan New York Yargıcı Lewis Kaplan’ın “Güney Bölgesi’ndeki en katı yargıç” olduğu konusunda uyardığını vurguladı.

Borrello, çoğu davada yargıçların, savcılığın ceza önerisine uyduklarını ancak bunun Bankman-Fried davasında uygulanmadığını ve “adaletsizlik yaşandığını” söyledi ve ekledi: 

“Bu kadar uzun süre ceza almanın saçmalık olduğunu düşünüyorum. Adama yüz yıl vermek için hiçbir neden yok. Bu tamamen çılgınlık.” 

Borrello, Bankman-Fried davasına, “yargıç, politikacı ve ünlü federal avukat” olmak isteyen her savcının katılmak isteyeceği bir “şöhret kazanma davası” olarak nitelendirdi. 

“Umurlarında olan tek şey şöhret kazanmak. Bu bir şöhret davası. Bu nedenle Bankman-Fried’ın işi çok zor.”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
SBF, Brooklyn Hapishanesi’nde neredeyse haraç ödüyordu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!