SEC, bir kez daha Kraken’i hedef aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve kripto para borsası Kraken arasındaki problemler yeniden gün yüzüne çıktı.

SEC, geçmişte olduğu gibi yeniden Kraken’i hedef alarak, borsanın kayıtsız bir menkul kıymet borsası ve broker olarak faaliyet gösterdiğini iddia etti. 

SEC tarafından yapılan açıklamada, Kraken’in Eylül 2018 tarihinden beri kripto varlık menkul kıymetlerinin alım satımını yasa dışı bir şekilde kolaylaştırdığı ve bu sayede yüz milyonlarca dolar kazandığın belirtildi. 

Regülatörün en önemli iddiaları arasında Kraken’in müşteri fonlarını karıştırdığını iddiası yer aldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi. 

“Şikayette de iddia edildiği gibi Kraken, operasyonel masraflarını doğrudan müşteri varlıklarını tutan hesaplardan ödemek de dahil olmak üzere, müşterilerin fonlarını kendi fonlarıyla karıştırdı.

Kraken’in menkul kıymetler kanunlarına uymak yerine yatırımcılardan yüz milyonlarca dolar elde etme yönünde bir ticari karar verdiğini iddia ediyoruz.”

Belirli token’lar hedef alındı

SEC’in yaptığı şikayette, daha önce Coinbase davasında olduğu gibi yine belirli token’lar menkul kıymet olarak nitelendirildi. 

Bloomberg analisti James Seyffart, yaşananların Coinbase davası ile benzerlik gösterdiğini belirtti ve hedefte 16 kripto para biriminin olduğuna dikkat çekti.

This complaint against Kraken feels like the same thing as the Coinbase suit to me. Notably, heres another list of digital assets that the SEC is claiming to be securities. There’s 16 cryptos explicitly listed here including Solana, Cardano & Algorand. https://t.co/SUJ9eqkHtC pic.twitter.com/Qqq1y9BMWi

— James Seyffart (@JSeyff) November 20, 2023

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
SEC, bir kez daha Kraken’i hedef aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!