Tether’den dört haftada dört milyar dolarlık USDT

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Stablecoin firması Tether, geçtiğimiz ay 4 milyar USDT basarak yeni bir rekora imza attı.

Blokzincir veri sağlayıcısı Whale Alert’in verdiği bilgilere göre Tether, 10 Kasım tarihinde, Tron blokzincirinde 1 milyar Tether daha bastı. Whale Alert verilerine göre son USDT basımı, Tether’in 9 Kasım tarihinde Ethereum ağında 1 milyar USDT basmasından sadece birkaç gün sonra, 3 Kasım ve 19 Ekim tarihlerinde Tron blokzincirinde iki parti halinde basılan 2 milyar USDT’ye ek olarak gerçekleşti. 

Tether baş teknoloji sorumlusu ve yeni CEO Paolo Ardoino, X (eski adıyla Twitter) üzerinden Whale Alert verilerini yorumladı. Tron ağında gerçekleştirilen son 1 milyar USDT’lik işlemin, “USDT envanter yenileme” işlemi olduğunu belirtti ve şunları söyledi: 

“Bunun yetkilendirilmiş ancak ihraç edilmemiş bir işlem olduğunu, yani bu miktarın gelecek dönem basım talepleri ve zincirler arası takaslar için envanter olarak kullanılacağını unutmayın.”

Yakın zamanda basılan USDT miktarı, bu yıl basılan toplam USDT miktarının önemli bir bölümünü oluşturdu. Whale Alert verilerine göre, Tether 2023 yılında 22,75 milyar USDT bastı. Bunun 13 milyarı yani yüzde 57’si Tron blok zincirinde basıldı. Kalan 9,75 milyar USDT’lik miktar ise Ethereum blokzincirinde basıldı.

Geçtiğimiz yıl boyunca Tether toplam piyasa değeri. Kaynak: CoinGecko

Tether geçtiğimiz yıl boyunca aktif olarak yeni USDT basmaya devam etti. Whale Alert verilerine göre Mart 2023 tarihinde Tether, bir önceki ay basılan 3 milyara ek olarak tam 9 milyar USDT bastı. Stabilcoin firması ayrıca yaz ortasında da önemli miktarda USDT basarak 12 Haziran ve 12 Temmuz tarihleri arasında 3,75 milyar USDT basmış oldu.

Aktif olarak yeni stablecoin piyasaya süren Tether, aynı zamanda bazı coinleri de yakıyor. Tether, 22 Ağustos tarihinde Tron blokzincirinde 1,2 milyar USDT yaktı. Whale Alert’e göre, stablecoin firması daha önce de Haziran ayında 3,1 milyar Tron USDT ve Şubat ayında da 2 milyar Ethereum USDT yakmıştı. 

Kripto para topluluğu, son USDT basma işlemlerine hızla tepki gösterdi. Bir kripto meraklısı, önceki agresif Tether USDT basımlarının piyasayı nasıl etkilediğine dair bazı gözlemlerini paylaşmak için X paylaşımlarında bulundu.  

“En son bir hafta içinde bu kadar Tether basıldığında bütün bankalar havaya uçmuştu” diyen X kullanıcısı, Mart 2023 tarihinde faaliyetlerini durduran Silicon Valley Bank, Silvergate ve Signature Bank gibi bankalara atıfta bulundu.

Banka iflaslarının ardından bazı sektör gözlemcileri, Tether ve Signature arasında bir ilişki olduğunu iddia etmişti. Tether daha sonra bu iddiaları reddederek Silvergate, Silicon Valley Bank ve Signature Bank’la ilişkisi olmadığını kesin bir dille yineledi.

İlgili: Tether’den 610 milyon dolarlık borç finansmanı

Ardoino’ya göre, yeni coinlerin basılmasına ek olarak, Tether son zamanlarda büyük bir ekosistem bileşenini entegre etmek için çalışmalara başladı. Tether CEO’su, firmanın 2024 yılında beş yeni proje daha duyurmaya hazırlandığını bildirdi ve “Bunlardan birkaçı bazı popüler Web2 merkezi hizmetlerini tamamen ortadan kaldırabilir” dedi.  

We’re quite close to add another extremely powerful piece of the puzzle for @Tether_to ecosystem.

Total of 5 mind-blowing projects (and counting) for 2024.
Couple of these could obliterate some popular Web2 centralized services for good.

Pure Real World Ecosystem aka “Things…

— Paolo Ardoino (@paoloardoino) November 12, 2023

Tether, Cointelegraph’ın röportaj talebine hemen yanıt vermedi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Tether’den dört haftada dört milyar dolarlık USDT
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!