XRP, bugün neden yükseldi?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

XRP, 6 Kasım’da yüzde 10’un üzerinde artış göstererek son üç ayın en yüksek seviyesi olan 0,72 dolara ulaştı. 

XRP’nin yükselişi, Grayscale’in 19 Ekim’de Bitcoin tröstünü bir spot ETF’e dönüştürmek için başvuruda bulunmasıyla başlayan sürecin bir parçası.

XRP’nin fiyatı o dönemden beri yaklaşık yüzde 45 oranında arttı ve ADA’yı geride bırakarak en büyük dördüncü kripto para birimi oldu.

Varlığın yükseliş momentumu, Dubai Uluslararası Finans Merkezi’nin (DIFC) serbest ticaret bölgesinde onay alınmasının ardından arttı. Başka bir deyişle, DIFC’de faaliyet gösteren finans şirketleri, artık yasal bir biçimde XRP ile işlem yapabilecek hale geldi.

XRP’nin yükselişi, Ripple’ın 8-9 Kasım tarihlerinde Dubai’de düzenleyeceği Swell konferansı öncesinde gerçekleşti. Blockchain şirketinin ilk İlk Halka Arz (IPO) planını duyurabileceği ifade edildi.

Benzer söylentiler daha önce de XRP’nin yükselmesine neden oldu.

Ripple, kısa bir süre önce CBDC projesi için Gürcistan Ulusal Bankası ile ortaklık kurdu.

XRP balinaları devrede

XRP’nin yükselişinin bir başka sebebi de balianaların atağa kalkması oldu.

Santiment’in verilerine göre, 100.000 ila 1 milyar XRP sahibi olan adreslerin sayısı Kasım 2023’te en yüksek seviyeye ulaştı.

XRP açık pozisyonlarında artış

XRP’nin yükselişine türev piyasası da eşlik etti. Kripto para biriminin açık pozisyonu (OI), son 24 saat içinde yaklaşık yüzde 13,5 oranında artış göstererek 751,75 milyon doları gördü. Bu veri hala temmuz ayında Ripple lehine çıkan kararın ardından görülen 1,19 milyar dolarlık OI seviyesinden daha düşük.

Bununla birlikte, XRP’nin OI ağırlıklı fonlama oranı, dün yüzde 0,03’e kıyasla 6 Kasım’da her sekiz saatte yüzde 0,01’e geriledi.

Bu haftalık yüzde 0,2’ye eşittir ve long pozisyonların kaldıraç maliyetini karlışadığını gösterir.

XRP teknik analizi, artışa işaret etti

XRP fiyatı, teknik açıdan bakıldığında olası bir düzeltme yaşamadan önce yükseliş için iyi bir konumda yer alıyor. Böylelikle boğalar, 2024’e kadar 0,90 dolar seviyesini görecek.

0,90 dolarlık hedef, çok aylı (multi month) yükselen trend çizgisi (mor), çok yıllı (multi-year) alçalan trend çizgisi (siyah) ve Aralık 2021 – Nisan 2022 diren aralığını (kırmızı) içeren bir direnç birleşimine denk geliyor.

Bununla birlikte 0,90 dolara doğru potansiyel bir artış, XRP’nin haftalık göreceli güç endeksini aşırı alım gölgesi olan 70’in üzerine çıkararak düzeltme riskini artırabilir.

Bu düzeltme senaryosunda, aşağı yönlü hedef mevcut fiyatın yüzde 20 altında olan 0,55 dolar seviyesi olarak görülüyor. Bu seviye, XRP’nin Ekim 2022 ve Mart- Haziran 2023 dönemineki direnciyle benzerlik gösteriyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
XRP, bugün neden yükseldi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!