Bitcoin ETF Başvurularından Biri Diğerlerinden Daha Önde Olabilir!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Brezilya merkezli varlık yöneticisi Hashdex, spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) sürecinin olumlu sonuçlanmasında önemli bir rol üstlenebilir.

Kripto para piyasası için kritik bir öneme sahip spot Bitcoin ETF başvurularında Hashdex’in rolü öne çıktı. Şimdiye kadar tüm finans kuruluşları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sundukları dosyada, gözetim-paylaşım anlaşması (SSA) şartı kapsamında Coinbase’i tercih edeceklerini belirtmişti.

Fakat Hashdex’in sunduğu Hashdex spot Bitcoin ETF’inin, SSA tercihi CME (Chicago Mercantile Exchange) oldu. Bu noktada, Hashdex tarafından sunulan spot Bitcoin ETF’inin Coinbase’in aksine düzenlenmiş bir piyasa olan CME’den destek alacak olması öne çıkan nokta oldu.

Şirketin spot Bitcoin ETF’i eğer onaylanırsa CME’den Bitcoin satın alacak ve tamamen CME fiyatlandırmasına bağlı kalacak. Piyasa uzmanları BlackRock ve Fidelity’den farklı olarak Hashdex’in ETF’inin SEC’i daha çok tatmin edebileceğini söyledi.

Hashdex’in CIO’su Samir Kerbage ağustos ayında paylaştığı bir blog gönderisinde CME-Coinbase farklılığının Hashdex’i öne çıkaracağını savunmuştu:

BlackRock ve diğer spot bitcoin ETF başvuru sahiplerinin çoğu, BTC’nin işlem gördüğü borsa ile bir gözetim-paylaşım anlaşmasının SEC’in SSA gerekliliğini çözdüğüne inanıyor, ancak bunun SEC’in endişelerini giderdiğine dair hiçbir kanıt yok.

Bloomberg’in kıdemli ETF analisti James Seyffart o dönemde yaptığı açıklamasında, SEC’nin diğer tüm başvuruları reddedebileceğini fakat Hashdex’in başvurusunun Gary Gensler’i köşeye sıkıştıracağını belirtmişti:

Temel olarak Hashdex, borsalardan nakitle doğrudan alım yapmak yerine eşdeğer spot pozisyon için vadeli işlem takası yapacak. Bu, SEC/Gensler’in köşeye sıkıştığı bir başka açı gibi görünüyor. SEC’in diğer tüm Bitcoin ETF’lerini reddetmenin bir yolunu bulması durumunda Hashdex’in başvurusu SEC’in geçmişte yaptığı her argümana göre uyarlanmıştır. Bunu reddedebileceklerini sanmıyorum.

Bitcoin ETF Başvurularından Biri Diğerlerinden Daha Önde Olabilir! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin ETF Başvurularından Biri Diğerlerinden Daha Önde Olabilir!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!