G7’den kritik yapay zekâ kararı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapay zekâ teknolojilerine yönelik atılımlar her geçen gün artarken, devletler de sektörü düzenlemek için faaliyetlerine hız vermiş durumda.

Reuters’ın haberine göre G7, ileri yapay zekâ teknolojileri geliştiren şirketler için yönetim kuralları üzerinde anlaşmaya varacak. 

Reuters tarafından görülen belgeye göre yeni kurallar, gizlilik endişeleri ve güvenlik riskleri sebebiyle yapay zekâya karşı tedbir almak isteyen ülkelerin, nasıl bir anlayış benimsediğini ortaya koydu.

ABD, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya ve Birleşik Krallık’ın meydana getirdiği G7, konuya ilişkin süreci geçtiğimiz mayıs ayında “Hiroşima AI süreci” adıyla başlattı.

Risklere karşı mücadele vurgusu

G7 belgesindeki 11 maddenin, dünya genelinde güvenli yapay zekâyı teşvik etmeyi amaçladığı ve en gelişmiş yapay zekâ sistemleri geliştiren kuruluşların eylemleri için rehberlik sağlayacağı belirtildi.

“Bu teknolojilerin özelliklerinden yararlanılmasına ve risklerin ele alınmasına yardımcı olmayı amaçlamaktadır”

G7’nin hamlesi, şirketlerin yapay zekâ risklerini tanımlaması, azaltması ve ürünlerin piyasaya sürülmesinin ardından potansiyel kötü kullanımla mücadele etmesini teşvik ediyor. Buna göre şirketler, yapay zekâ sistemlerinin yetenekleri, sınırlamalar ve kötüye kullanımına ilişkin kamuya açık raporlar yayımlamak durumunda kalacak.

Avrupa Birliği, yapay zekâyı yönetmek için önemli adımlar atarken, ABD ve Japonya’da ise daha müdahaleci bir anlayış hakim durumda.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
G7’den kritik yapay zekâ kararı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!