Tether, yasa dışı faaliyetlerle bağlantılı olan USDT adreslerini dondurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tether, yasa dışı faaliyetlerle bağlantılı olan USDT adreslerini dondurdu

Stablecoin ihraççısı Tether, İsrail ve Ukrayna’daki yasa dışı faaliyetlerle bağlantılı toplamda 873.000 USDT içeren çeşitli adresleri dondurdu.

Stablecoin ihraççısı Tether, yerel kolluk kuvvetleriyle iş birliği içinde İsrail ve Ukrayna’daki terör faaliyetlerle bağlantılı 32 adresi dondurmak için harekete geçti.

Şirketten yapılan duyuruya göre, İsrail ve Ukrayna’daki yasadışı faaliyetlerle bağlantılı 873.118 dolar değerinde Tether (USDT) donduruldu. Söz konusu eylem, İsrail’in Terör Finansmanıyla Mücadele Ulusal Bürosu ile iş birliği içinde gerçekleştirildi.

Tether’in çiçeği burnunda CEO’su Paolo Ardoino kripto para işlemlerinin blokzincir platformlarında kolayca izlenebildiğini ve Tether’in terör finansmanıyla bağlantılı USDT kullanımının engellenmesine yardımcı olduğunu vurguladı.

“Sanılanın aksine, kripto para işlemleri anonim değildir; bunlar en izlenebilir ve takip edilebilir varlıklardır.”

Paolo Ardoino, Tether’in fonların yasadışı hareketini izlemek ve mümkün olduğunca suç ve terör faaliyetleriyle bağlantılı varlıkları dondurmak için küresel kolluk kuvvetleriyle aktif olarak çalıştığını da sözlerine ekledi.

2022 yılının sonlarında Tether 360 milyon doların üzerinde varlığı dondurmuştu. Şirket daha sonra, dondurulan 100 milyon USDT’yi yeniden arza sokmuştu.

Şirketin şu anda, blokzincir ve kripto para borsası hack’leriyle ilişkili toplam 835 milyon USDT’yi dondurduğu tahmin ediliyor. Tether, dolar destekli stablecoin’ini içeren yasadışı siber faaliyetleri ele almak için dünya çapında 32 ülkeyle birlikte çalıştı.

Haziran 2023’te İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ülkenin terör örgütü Hizbullah’a aktarılan milyonlarca doları içeren kripto para cüzdanlarını ele geçirdiğini açıkladı.

Chainalysis’in blokzincir analiz araçları kullanılarak, operasyonda 1,7 milyon doların üzerinde kripto para ele geçirildi.

Bu arada blokzincir verileri, siber suçluların internet üzerinden değer aktarmak için Bitcoin (BTC) kullanmaktan uzaklaştığını, erişilebilirlikleri ve merkeziyetsiz borsalar aracılığıyla aklanabilmeleri nedeniyle stablecoin ve altcoin kullanmayı tercih ettiklerini gösteriyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Tether, yasa dışı faaliyetlerle bağlantılı olan USDT adreslerini dondurdu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!