Blockzincir tabanlı oyunlara 2023’te 2,3 milyar dolar yatırım yapıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Piyasanın tüm yıl düşüş eğiliminde olmasına karşın blokzincir tabanlı oyun projeleri 2023 yılında toplamda 2,3 milyar dolarlık yatırım alırken, sadece üçüncü çeyrekte bu rakam 600 milyon dolar oldu. 

Yine merkeziyetsiz uygulama izleme platformu DappRadar verilerine, göre 2023 yılının ilk çeyreğinde 739 milyon dolarlık yatırım yapılırken, ikinci ve üçüncü çeyrekte sırasıyla 973 milyon dolar ve 600 milyon dolar değerinde yatırım yapıldı. Veriler, blokzincir tabanlı oyun sektörünün 2023 yılının ilk üç çeyreğinde toplam 2,3 milyar dolarlık yatırım çektiğini gözler önüne serdi.

Çeyreklere göre blokzincir tabanlı oyun projelerine yapılan yatırımlar. Kaynak: DappRadar

Yatırımların bir kısmı metaverse’le ilişkili oyunlara

Üçüncü çeyrekte yatırımların 213 milyon dolarlık kısmı, bazılarının metaverse projelerinin öldüğüne inanmasına rağmen metaverse ile ilişkili oyun projelerine yapıldı. DappRadar’a göre, çeyrekte görülen yatırımların geri kalanı Web3 oyun altyapısına ve yatırım firmalarına gitti.

Geçen yılın yalnızca yüzde 30’u kadar

Alana yapılan yatırımlar, katılımcıların blokzincir tabanlı oyun alanındaki potansiyelin hâlâ farkında olduğunu gösterse de bu yıl Web3 oyunlarına yatırılan miktar geçen yıla göre çok daha düşük seyretmeye devam etti. DappRadar analistleri, bu yıl yatırılan tutarın geçen yıl toplanan miktarın yalnızca yüzde 30’u olduğunun altını çizdi.

Ayrıca, blokzincir tabanlı oyunlara 1,2 milyar dolarlık yatırım çekilen 2022 yılının üçüncü çeyreğiyle karşılaştırıldığında, 2023′ yılının üçüncü çeyreğinde yatırılan tutar yüzde 50 daha düşük oldu. Bu oranlar, alana hâlâ yatırım olsa da önceki yıla kıyasla yapılan yatırımların önemli ölçüde düştüğünü gösterdi. 
 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Blockzincir tabanlı oyunlara 2023’te 2,3 milyar dolar yatırım yapıldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!