Singapurlu yetkililer, Do Kwon’a karşı soruşturma başlattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Singapurlu yetkililer, Do Kwon’un kurucu ortağı olduğu Terraform Labs ile bağlantılı bir soruşturma başlattıklarını duyurdu.

Do Kwon’a soruşturma üstüne soruşturma

Bloomberg tarafından yayınlanan habere göre, Singapur polisi 6 Mart’ta gönderdiği bir e-postada Terraform Labs ile ilgili olarak soruşturma başlatıldığını bildirdi. E-postada, ayrıca soruşturmaların devam ettiği ve Do Kwon’un şu anda şehirde olmadığı da belirtildi.

Geçtiğimiz ay, 16 Şubat’ta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yeni bir davada Do Kwon ve Terraform Labs’İ dolandırıcılıkla suçlamıştı.

Kripto sektöründe yükselen bazı sesler, bu davayı SEC’in gelecekteki davalarla stablecoin’lerin peşine düşmesinin bir yolu olarak eleştirdi. Hatta sektördeki avukatlar SEC’in varlık karşılaştırmalarını “vahşi” olarak nitelendirdi.

Bu arada SEC soruşturması, Kwon’un, Terra platform ve Luna Foundation Guard’dan yaklaşık 10.000 adet Bitcoin (BTC) aldığını ve bunları sonunda ticari para birimine çevirdiğini ortaya çıkardı. SEC iddiaları ise Kwon’un platformun ilk çöküşünden bu yana 100 milyon dolar değerinde Bitcoin akladığını ileri sürüyor.

Ne var ki Do Kwon’dan ise konuya ilişkin bir açıklama gelmedi. Bilindiği üzere Terraform Labs kurucu ortağı, tüm skandal boyunca sosyal medyada aktif bir şekilde kendini ifade etmişti. Ancak Kwon, neredeyse bir aydır resmi Twitter hesabı üzerinden herhangi bir paylaşımda bulunmadı. 

Öte yandan tüm bu sürecin kökleri Mayıs 2022’de stablecoin UST’nin ABD doları karşısında değer kaybetmesine dayanıyor. Bu durum fiyatın sıfıra düşmesine neden oldu ve daha sonra dijital varlık piyasasında yaklaşık 40 milyar dolarlık bir kayıpla büyük bir patlamaya neden oldu.

Ayrıca Terraform Labs, Kwon hakkında tutuklama emri çıkarılan Güney Kore’deki yetkililer tarafından da soruşturma altına alındı. Güney Kore polisi ise Kwon’un yerini tespit etmek için Sırbistan’a gitti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Singapurlu yetkililer, Do Kwon’a karşı soruşturma başlattı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!