Bitcoin ATM’lerinde son iki ayda 412 makine devre dışı bırakıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto paraların kitlesel olarak benimsenmesi için temel altyapı unsurlarından biri olan kripto ATM’lerinde bu yıl ciddi bir azalma görüldü. 2023’ün ilk iki ayında, küresel olarak kurulan kripto para ATM’lerinde 412 makine azalma var.

Kripto ATM’lerine talep azalıyor mu?

2014 yılından bu yana, kripto ATM’lerinin toplam sayısı istikrarlı bir şekilde artmaya devam ederken, dünya çapında milyonlarca kullanıcıya kesintisiz kripto-fiat işlemleri için hizmet veriyor. Aralık 2020 ile Ocak 2022 arasında bir yıl boyunca, her ay 1000’den fazla kripto ve Bitcoin (BTC) ATM’si kuruldu. Ancak ayı piyasası, kripto ATM’lerindeki büyümenin üzerinde ani bir etkisi yarattı.

Dünya Çapında kurulan kripto ATM’lerinin net sayısı. Kaynak: Coin ATM Radar

Eylül 2022, tarihte ilk kez toplam kripto ATM’lerinde net bir düşüşün görüldüğü ay oldu. Bununla birlikte 2023 yılı, toplam kripto ATM kurulumlarında iki ay üst üste düşüş kaydederek yeni bir dip seviyeye işaret etti.

Ocak 2023’te ise küresel olarak kripto ATM ağı 289 makineye düştü ve bu sayı Şubat ayında 123 makine daha azaldı. Devam eden düşüş başlangıçta tamamen jeopolitik gerilimlere, gelir kayıplarına ve uzun süreli ayı piyasasına bağlanırken, hizmet sağlayıcıları, operasyonlar için daha ucuz alternatifler denemeye başlamış durumda.

Kısa bir süre önce kripto ATM sağlayıcısı Bitcoin Depot, 7.000 fiziksel makinesini BitAccess yazılımına dönüştürdüğünü açıkladı. Şirketin bu hamlesi ise yıllık 3 milyon dolara mal olan yazılım lisans ücretleriyle ilgili operasyonel maliyetlerin azaltılmasına yardımcı oldu.

Öte yandan ödeme devi MasterCard, Latin Amerika’da kripto ödemelerine yönelik bir kart çıkarmak için Binance ile ortaklık kurdu.

Olá, Brasil! #Binance Card has just launched in Brazil – another step towards crypto adoption pic.twitter.com/UJRmpMhpbQ

— Binance (@binance) January 30, 2023

Binance Brezilya’nın genel müdürü Guilherme Nazar ise Cointelegraph ile paylaştığı bir basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ödemeler, kripto için ilk ve en belirgin kullanım alanlarından biridir, ancak benimsenmenin büyümesi için daha çok alan var.”

Dahası, lansman sırasında kartın, uygun satın alımlarda kriptoda yüzde 8’e kadar nakit geri ödeme ve bazı ATM para çekme işlemlerinde sıfır ücret hizmeti sunacağının da altı çizildi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin ATM’lerinde son iki ayda 412 makine devre dışı bırakıldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!